Херсон °C

Рейтинг крадіїв очолили херсонці

Новости » Общество
0
Працівники Енергопостачальної компанії «Херсонобленерго» протягом 2017 року виявили майже три тисячі фактів порушення Правил користування електричної енергії, що пов'язані  з  крадіжками електроенергії, на загальну суму понад 33 мільйони гривень.
Нечесні користувачі електроенергії вдаються до будь-яких дармових способів економії та ухиляються від сплати за реально використані кіловати. Проте фахівцям енергетичної компанії такі виверти та маніпуляції зловмисників відомі, і вони вкотре нагадують, що порушувати Правила не можна, адже кара невідворотна, а сума штрафів вражаюча.
За результатами рейдових перевірок у 2017 році, так званий, рейтинг порушників очолили споживачі м.Херсон та Білозерського району, які найбільше вдаються до хитрощів  з електричною енергією та засобами обліку. Енергетиками під час перевірок вдалося виявити 773 факти та скласти акти про Порушення користування електричною енергією за якими нарахування склали майже 20 млн. грн.
На другому місці рейтингу «горе-економістів» знаходяться  мешканці Каховського та Горностаївського районів, де під час планових рейдових перевірок енергетиками було складено 294 акти на суму понад 6 мільйонів гривень.
Наступний щабель рейтингу посіли мешканці м.Нова Каховка та Бериславського району. Громадяни, порушуючи Правила користування електричною енергією, завдали шкоди на 1,7 мільйони гривень.
Крім того, деякі корисливі споживачі електричної енергії Олешківського району мають відшкодувати 1,5 мільйонів гривень. Мешканці Генічеського району – трохи більше одного мільйона гривень, Голопристанського району – 611 тисяч гривень, Високопільського району – 591 тисячу гривень, Чаплинського району – 578 тисяч гривень.
Енергетики нагадують споживачам електроенергії, що втручання в роботу приладів обліку чи використання електричної енергії поза обліком є порушенням Правил користування електричною енергією і кваліфікуються як «крадіжка». Такі експерименти значно полегшують «гаманець» споживачів, адже за протиправні дії доведеться відповідати.
За виявленими фактами розкрадання електричної енергії відкрито 37 кримінальних проваджень за що, згідно ст. 118-1 Кримінального кодексу України «Викрадення електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання»,передбачено покарання у вигляді  позбавлення волі на строк до трьох років.
ПрАТ «ЕК «Херсонобленерго» щиро вдячне всім сумлінним споживачам електричної енергії!
За повідомленням прес-служби ПрАТ «ЕК «Херсонобленерго»

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: