Херсон °C

У Каланчацькому районі припинили полювання на перелітних птахів

Новости » Общество
0
10 січня 2018 року у Каланчацькій РДА було проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) і розглянуто питання щодо ліквідації ситуації, що склалася вздовж прибережної смуги села Роздольне Каланчацької селищної ради (ОТГ), внаслідок масової загибелі перелітної дикої качки (лиски) та недопущення у подальшому загибелі  птахів.
Як повідомив Максим Лехкодер, начальник Каланчацької районної державної лікарні ветеринарної медицини, 7 січня 2018 року вздовж прибережної смуги села Роздольне з Чорного моря хвилями прибило до берега понад 5000 трупів птахів.
З метою визначення причин загибелі даного виду птахів спеціалістами Каланчацької районної державної лікарні ветеринарної медицини відібрано паталогічний матеріал та направлено до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи міста Києва. За результатами даної експертизи діагноз на пташиний грип та хворобу Ньюкасла не підтверджено. Тому додатково виникла потреба в негайному проведенні аналізу щодо отруєння птахів. Наразі в очікуванні результатів. Проведено утилізацію загиблих птахів шляхом спалювання.
Державною екологічною інспекцією Північно-Західного регіону Чорного моря відібрано проби води.
Причини виникнення надзвичайної ситуації з’ясовуються.
За результатами засідання комісії вирішено дорученням голови районної державної адміністрації  припинити полювання на  перелітних птахів. Крім цього, вирішено додатково взяти проби грунту та надати на експертизу.
За інформацією сайту Херсонської ОДА.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: