Херсон °C

В Антонівці планують відновити хвойні дерева

Новости » Общество
0

В Антонівці планують відновити хвойні дерева«Збережемо екологію: Антонівському лісопарку – бути!». Саме з таким гаслом головагромадської організації «Антонівська хвиля» Ганна Зарудня запрошує усіх небайдужих долучитися до акції висадки дерев, які влітку минулого року були пошкодженні пожежею. Висадка дерев, а саме сосну, планується у лютому місяці.

«В живописній прибережній смузі пропонуємо відновити заміський лісопарк, закладення якого за рішенням міської ради було здійснено за участю керівників міста та громади ще 21 квітня 1967року. В той час поряд зі стелою воїнам загиблим при форсуванні Дніпра було встановленостелу з написом «Парк Жовтневий закладений на честь 50 річчя Великого Жовтня 1967р.». Таким чином, на східній околиці міста на березі Дніпра з’явилася чудова зелена смуга майбутнього 110 гектарного лісопарку, здатна одночасно прийняти для відпочинку тисячі мешканців селища та жителів міста. (Газета «Наддніпрянська правда», 21.04.1967р.)
На превеликий жаль нам, представникам громадської організації, в різних установах влади не вдалося відшукати будь-яку інформацію щодо статусу та належності вказаного лісопарку. Тільки просидівши день у краєзнавчому відділі обласної бібліотеки в газеті "Наддніпрянська правда" за 1967р. ми знайшли інформацію, зміст якої доводимо до вас. То ж закликаємо міську та місцеву селищну владу, мешканців міста та селища Антонівка відновити знищений ліс, тим самим продовжити чудову справу по створенню заміського лісопарку, яка розпочата херсонцями ще в минулому столітті.
Насадження хвойних дерев планується здійснити в лютому місяці. Як стверджують науковці, це найсприятливіший місяць в нашому степовому краї для висадки сосни. Пропонуємо всім долучитися до справи!
Про вашу готовність допомогти в посадці дерев та корисні пропозиції щодо відновлення Антонівського лісопарку пишіть у коментарях і в особисте»
, – йдеться у повідомленні у Фейсбук Г.Зарудній.

В Антонівці планують відновити хвойні дерева

В Антонівці планують відновити хвойні дерева

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: