Херсон °C

Як громади Херсонщини вирішують питання харчування дітей у школах

Новости » Общество
0
У Білозерській громаді вирішують питання з шкільним харчуванням. Про це повідомляє Білозерка.ua у Фейсбук. Допомогти у владнанні проблеми з харчуванням молодших школярів білозерцям запропонували представники компанії ТОВ «Рамедас-Україна». Вони завітали до ОТГ, де озвучили свої пропозиції голові громади Антоніні Чередник. 
Зараз в громаді харчуються виключно за бюджетні гроші школярі. Поки що про харчування звичайний дітей мова не йде. 
«Результат нашої роботи, ми оцінюємо по порожніх тарілках. Адже якщо дитина з’їла шкільний обід, значить він був смачним», - говорить керівник ТОВ «Рамедас-Україна» Робертас Шуляускас. Чи не розходяться слова іноземців з ділом, сьогодні можуть оцінити у Музиківській школі. Литовці працюють тут недовго, проте вже встигли завоювати довіру батьків", - йдеться в повідомленні.
Схожа проблема існує і в Ювілейній громаді Олешківського району. Там школи взагалі не взяли на баланс громади. Тож райраді довелося закласти фінанси (витрати на навчальні заклади як мінімум до кінця травня) до бюджету району-2018. Стосовно шкільного харчування, у Ювілейній громаді домовилися з батьками.
- Ми змогли віднайти 400 тисяч гривень на харчування до кінця травня, цих грошей вистачить тільки в тому випадку, якщо батьки оплатять половину харчування. Тобто поки що у нас 50% з бюджету ОТГ, і ще 50% оплачують батьки, - повідомив голова ОТГ Роман Пустовий.
А ось громада Великих Копанів вирішила питання з харчуванням у школі давно. І вже встигла заробити на цьому.
- Ми створили власне комунальне підприємство. Передали йому в оренду приміщення шкільної їдальні. І тепер в нас всі діти-пільговики харчуються безкоштовно, з бюджету громади. Батьки звичайних родин, клас у якому навчається дитина може бути як 1-м, так і 5-тим, оплачують обіди та полуденки. Однак харчування в нас повноцінне, калорійне, і дітям подобається. Вони їдять із задоволенням, бо продукти якісні. Таким чином батьки задоволені, а наше КП заробляє кошти до бюджету громади, - пояснює голова Великокопанівської ОТГ Валентина Костенко.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: