Херсон °C

У Каланчацькому районі виявила факт забруднення земель

Новости » Общество
0
У Каланчацькому районі виявила факт забруднення земельДержавними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища у Херсонській області проведено заходи державного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Каланчацького району Херсонської області.
В ході здійснення перевірки виявлені земельні ділянки з ознаками розливу паливо-мастильних матеріалів в прибережній захисній смузі Чаплинського магістрального каналу Каланчацького УВГ (адміністративні межі Новокиївської сільської ради) та в прибережній захисній смузі Управління Північно-Кримського каналу (адміністративні межі Каланчацької селищної ради).  Винних осіб не встановлено.
За результатами інструментально-лабораторного контролю у відібраних пробах ґрунту зафіксовано перевищення вмісту неполярних вуглеводнів (нафтопродуктів) перевищує  фонову концентрацію.
На підставі Методики визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства, затвердженої наказом Мінприроди від 04.04.2007 № 149, зареєстрованим в Мін`юсті 25.04.2007 за № 422/13689, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Херсонської області розраховано збитки, заподіяні державі внаслідок забруднення земель: загальною площею 41,55 м. кв.
Матеріали направлено до Каланчацького відділення поліції Новокаховського ГУ НП України в Херсонській області для встановлення осіб винних у даному порушенні та вжиття відповідних заходів реагування. 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: