Херсон °C

Вокалістів області запрошують взяти участь у Всеукраїнському фестивалі «Червона рута»

Общество, Культура
0
У 2018-2019 роках відбудеться Ювілейний ХVI Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики «Червона рута». Уся культурна громадськість України святкуватиме 30-річчя фестивалю, який починаючи з обласних відбіркових конкурсів 1988 року та фіналу 1989 року у Чернівцях до нині формує українську національну музичну масову культуру.
Ювілейний ХVI Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики «Червона рута» складатиметься з двох етапів – відбіркового у 2018 році і фінального – заключних заходів у 2019 році.
Заключні заходи Дирекція фестивалю планує провести у Чернівцях 2019 року, у місті - де у 1989 році відбувся І-й фестиваль «Червона рута». У зв’язку з цим, у 2018 році з березня по листопад пройдуть відбіркові конкурси фестивалю в 25-ти обласних центрах України. У них візьмуть участь понад 5000 осіб – це близько 3000 гуртів і солістів. У кожній області будуть визначені переможці, які отримають право виступати у фіналі фестивалю 2019 року.
Мета відбіркових конкурсів – здійснити цілеспрямований пошук молодих обдарованих виконавців по всій Україні, відібрати їх для участі у фіналі, розгорнути інформаційну кампанію про проведення фіналу – заключних заходів у Чернівцях.
Як відомо, фестиваль є некомерційним і має культурно-просвітницький характер. Участь в усіх його заходах в т.ч. у конкурсах «Червоної рути» не потребує від учасників жодних вступних внесків та інструментальної фонограми (виконавці можуть виступати акапельно), що робить фестиваль доступним для всіх молодих музикантів, у т.ч. й незаможних.
Співорганізаторами відбіркових конкурсів є департаменти та управління культури, у справах сім’ї та молоді, освіти і науки обласних та міських держадміністрацій. Координацію та організаційне забезпечення всіх відбіркових конкурсів здійснює Дирекція фестивалю у Києві.
У Херсоні проведення обласного відбіркового конкурсу фестивалю планується у травні 2018 року.
подавати заявки на участь у конкурсі та за довідками можна звертатися до Херсонського обласного центру народної творчості.

Контактна особа – Хвостенко Альбіна, тел:(0552)22–63–06, е-пошта: ocntkherson@ukr.net
За повідомленням прес-служби Херсонської ОДА

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: