Херсон °C

Депутати обласної ради зробили висновки

Новости » Общество
0

Депутати обласної ради зробили висновкиЗ метою контролю за ефективністю використання коштів обласного бюджету в Херсонській обласній раді проходять заслуховування звітів керівників громадських організацій, що фінансуються за рахунок обласного бюджету. Про це повідомляє прес-служба Херсонської облради.

Нагадаємо, у 2017 році дванадцять громадських організацій отримали з обласного бюджету фінансову підтримку на загальну суму 364,4 тис. грн. Але напрямки роботи деяких з них з невідомих причин залишилися для громадськості не поміченими.

Які заходи були проведені минулого року громадськими організаціями та на які потреби були спрямовані виділені кошти – ось основні питання, які цікавили членів тимчасової робочої групи.

Як не дивно, на такі досить прості питання не всі керівники мали конкретну відповідь. У ході роботи з’ясувалося, що деякі організації витрачають більшу частину коштів, виділених з обласного бюджету, на оплату оренди та комунальних послуг. Зважаючи на це, депутати рекомендували зменшити ці витрати, а зекономлені кошти вкладати в додаткові заходи для своєї категорії громадян.

Як варіант, депутати запропонували керівникам проводити зустрічі в інших комунальних закладах Херсонської обласної ради, зокрема в бібліотеках, які сьогодні є центрами спілкування та обміну думками не лише між людьми похилого віку, але і молоддю.

Втім, є громадські організації, які, попри невелике фінансування з обласного бюджету, змогли провести велику кількість заходів та згуртували навколо своїх організацій чимало однодумців. Так, Херсонська обласна організація Українського товариства глухих та Херсонська обласна організація сліпих, маючи в минулому році фінансування у розмірі 9 тис. грн та 12 тис. грн відповідно, змогли задіяти у своїх заходах всіх людей з обмеженими можливостями, що наразі проживають в області. І, в той же час, мають всю необхідну бухгалтерську документацію та чеки на кожну копійку витрачених коштів.

Саме така відкрита звітність має бути в усіх громадських організаціях, адже це не власні кошти, а кошти всієї Херсонської громади. Стверджують члени тимчасової робочої комісії та були одностайні в тому, аби збільшити фінансування для цих організацій у 2018 році.

Сподіваємося, керівники прислухаються до порад членів тимчасової робочої групи та вже у цьому році зможуть використовувати кошти обласного бюджету ефективно, спрямовуючи їх лише на потреби та інтереси своїх категорій громадян.

Херсонська обласна рада очікує від громадських організацій прозорості та відкритості як у проведенні своїх заходів, зокрема, через інформування про них в ЗМІ, так й у фінансових звітах, на які депутати обласної ради чекатимуть наприкінці року.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: