Херсон °C

У Херсоні хочуть створити вчительський клуб

Новости » Общество
0

У Херсоні хочуть створити вчительський клубНародний депутат Олександр Співаковський вчора, 22 лютого, провів особистий прийом громадян. Цього дня до депутата-мажоритарника звернулось 7 херсонців, переважно запитували про освіту.

«Цікаво, що майже половина питань, з якими прийшли до мене херсонці, стосувалися освітньої сфери. Тож подекуди було відчуття, що працюю не в громадській приймальні на мажоритарному окрузі, а у себе в Комітеті у Києві:)) Адже проблеми в освітян по всій Україні, на жаль, схожі. Зокрема, сьогодні звернулися колеги з одного з інтернатів для дітей з особливими потребами. З початку року заклад не отримує коштів на харчування своїх вихованців. Проблему цю знаю, бо тижнем раніше вже звертався з депутатським запитом щодо неї до обласної влади, бо саме вона розподіляє освітню субвенцію, що надходить з Держбюджету. Відповідь ще не надійшла, але, судячи з усього, проблема виникла не на місцевому рівні. Тому, аби скоріше розібратися в причинах затримки коштів на харчування особливих дітей, з понеділка буду особисто звертатися за роз’ясненням до профільних міністерств. Також сьогодні були звернення стосовно деяких особливостей застосування освітнього законодавства, зокрема - про інклюзивну освіту. Колеги також ділилися планами щодо створення у Херсоні вчительського клубу, просили підтримки своїх проектів.
Щодо інших проблем, з якими приходили сьогодні до мене херсонці, то тут, як завжди, був весь спектр нашого життя. Сусідські чвари, скарги на бездіяльність поліції, дороги та різна комунальна тематика... Тим не менш, в кожному випадку наша команда буде детально розбиратися, щоб допомогти людям. Хоча була сьогодні й одна доволі цікава проблема, врегулювання якої, скоріш за все, потребуватиме мого втручання як законотворця. До мене звернулися громадяни, майнова справа яких вже майже чотири роки розглядається в суді. Аби викупити частину квартири в іншого співвласника, вони ще у 2014 році внесли на депозитний рахунок судової установи певну суму. Однак через реформування судової системи засідання суду постійно переносилися, а за цей час інфляція майже повністю знецінила внесені родиною кошти. Люди тепер просто у відчаї, тож вони пропонують внести у Цивільний Кодекс зміни, за якими б на кошти, що знаходяться на депозитних рахунках судової установи, нараховувалися відсотки, як на банківські депозити. В цьому, напевне, є сенс, але потрібно більш детально розібратися у ситуації.
Загалом сьогодні на прийомі побувало 7 громадян, кожен із них може бути певен: їхня проблема не залишиться без уваги.
До речі, сьогодні одразу кілька людей чомусь запитали у мене: чи працюватиме й надалі моя громадська приймальня. Виявляється, дізнавшись, що мене обрано ректором ХДУ, херсонці вирішили, що особистих прийомів більше не буде, а приймальня закриється. Тож, користуючись нагодою, хочу запевнити всіх, кого це цікавить: своїх виборців я не зраджу. Я і моя громадська приймальня працюватимемо в такому ж режимі, як і раніше. Тобто - щочетверга з 13:00 до 15:00 за адресою: м. Херсон, вул. Перекопська, буд. 39-А», - повідомив нардеп у соцмережі.

У Херсоні хочуть створити вчительський клуб

 

У Херсоні хочуть створити вчительський клуб

 

У Херсоні хочуть створити вчительський клуб

 

У Херсоні хочуть створити вчительський клуб

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: