Херсон °C

Адміністративний суд Києва підтвердив законність розрахунків тарифу Водоканалу

Новости » Общество
0
Адміністративний суд Києва визнав противоправним позов громадянки Євдокімової І.І. щодо скасування Постанови Національної Комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення (рішення № 826/2460/17 від 18 січня 2018 року). 
Суд підтвердив, що встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для Херсонського Водоканалу здійснювалось відповідно до вимог чинного законодавства,  а твердження позивача, який оскаржував дії НКРЕКП щодо різкого підвищення тарифів, є безпідставними.
Суд визнав, що НКРЕКП довела відсутність противоправних дій зі свого боку стосовно прийняття рішення щодо підвищення тарифів. У цьому рішенні було додержано принцип державного регулювання тарифів, згідно якому розмір тарифу повинен відповідати економічно обґрунтованим витратам на їх виробництво – адже відповідно до ЗУ  «Про житлово-комунальні послуги» Херсонському Водоканалу (суб’єкту господарювання, який є виконавцем цієї послуги), не можна встановлювати тариф нижче економічно обґрунтованих планових витрат на їх виробництво.

З інформацією щодо особливостей формування тарифу на послуги централізованого водопостачання та водовідведення, а також щодо визначення місця, яке займають тарифи Херсонського Водоканалу у порівнянні з іншими аналогічними підприємствами України можна ознайомитися тут.


0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: