Херсон °C

Олександр Співаковський: Коштів на фінансування технікумів і коледжів критично недостатньо

Общество, Политика
0

Олександр Співаковський: Коштів на фінансування технікумів і коледжів критично недостатньо2 березня під час Години запитань до Уряду народний депутат України Олександр Співаковськийзвернувся до Міністра фінансів України Олександра Данилюка з ряд питаннями.

«Наприкінці минулого року, під час прийняття Закону України

«Про Державний бюджет України на 2018 рік» та змін до Бюджетного кодексу України, ми чітко домовились про те, що технікуми і коледжі, які знаходяться в структурі університетів, будуть фінансуватися за рахунок державного бюджету.

Проте за інформацією, що надходить від Міністерства освіти і науки України та окремих університетів, наявних на цей час коштів критично недостатньо. При цьому хочу знову наголосити, що при прийнятті Державного бюджету на 2018 рік була досягнута домовленість про те, що для забезпечення вказаних вище потреб для Міносвіти буде додатково виділено 1,9 мільярда гривень, але коштів сьогодні так і немає.

У зв’язку з цим університети були вимушені розпочати самостійне фінансування таких технікумів і коледжів за рахунок інших програм, через що вже витрачена навіть компонента, яка була спланована на фінансування загальної середньої освіти.

Саме тому я попросив Міністра фінансів надати відповідь – чи буде виділено Міністерству освіти і науки України додаткове фінансування для погашення зазначеної заборгованості та звільнення університетів від необхідності фінансувати технікуми і коледжі за рахунок власних обігових коштів.
На моє запитання Олександр Данилюк надав наступну відповідь, з офіційною стенограмою якої прошу вас ознайомитись:
«ДАНИЛЮК О.О.
Дякую за запитання. І також дякую за нашу спільну позицію підчас формування бюджету. Стосовно реформування цієї сфери і передачі цих навчальних закладів до сфери управління університетів, зараз в рамках бюджету у нас може бути тільки одна відповідь – це наближення. Якщо буде Міністерство освіти звертатися до нас із відповідними пропозиціями, ми будемо шукати таку можливість і наближувати для того, щоби не зупинити цей процес. Вже більше там в другій половині півріччя будемо вирішувати це питання де знаходити додатковий ресурс. Але зараз тільки одна відповідь – це наближення і ми до цього готові. Дякую.», - звернувся нардеп.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: