Херсон °C

«SMS-Маяк» захистить ваше майно

Новости » Общество
0

«SMS-Маяк» захистить ваше майноМіністерство юстиції України та компанія «ЛІГА:ЗАКОН» активно впроваджують новий сервіс SMS-інформування громадян «SMS-Маяк».

Що це за сервіс? Він інформує фізичних та юридичних осіб про зміну статусу об’єктів нерухомого майна, а власників нерухомості – про надання заяв щодо проведення будь-яких реєстраційних дій відносно їх майна, про дату та час реєстрації такої заяви. Наприклад, якщо хтось буде в реєстрі таємно перепродавати вашу квартиру або комусь дарувати – ви про це дізнаєтесь.

Щоб скористатися такою послугою, варто зробити лише 3 кроки:

1. Отримати реєстраційний номер об'єкта нерухомості (він вказаний у реєстраційних документах та безпосередньо в Реєстрі).

2. Перевірити наявність номера у Реєстрі.

3. Відкрити кабінет власника майна на інформаційно-правовій і комунікаційній Платформі LIGA:ZAKON за посиланням:http://smsmayak.com.ua/, там поставити майно на відповідний контроль та вказати номер телефону, куди будуть приходити повідомлення.

Після всіх цих маніпуляцій, власник зможе дізнатися про всі зміни в реєстрі через SMS-повідомлення, електронною поштою, а також через сповіщення в кабінеті користувача програми «SMS-Маяк».

Цей сервіс платний. За один об’єкт вашої нерухомості треба буде сплачувати щомісяця по 30 гривень.

Якщо ви хочете отримувати ще більше інформації - відстежувати подання заявна проведення будь-яких реєстраційних дій щодо власної нерухомості за електронним цифровим підписом, отримувати сповіщення про факт подання заяви на реєстрацію, про зміну статусу об’єкта - це буде коштувати 300 гривень на місяць.

Що робити, якщо ви отримали подібне повідомлення? Негайно звертатись до державного реєстратора та писати заяву про заборону на проведення реєстраційних дій строком на 10 днів. Далі необхідно йти до суду з позовом про скасування проведених реєстраційних дій. А також із заявою до правоохоронних органів.

Окрім цього, можна звертатись доКомісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства юстиції України зі скаргою на рішення державного реєстратора.

Пам’ятайте: Херсонська юстиція завжди стоїть на захисті ваших прав!

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: