Херсон °C

Херсонську Лебединку чекає реконструкція

Новости » Общество
0
14 березня в Херсонському театрі ім. Миколи Куліша відбулась прес-конференція, присвячена презентації проекту реконструкції Лебединого озера в м. Херсон. На зустріч прийшли архітектори, журналісти, дизайнери, представники громадських організацій, бізнесмени та депутати. За повідомленням ГО Спілка жінок Херсонщини, вже вдалося зробити наступне.
Провести конкурс проектів за шістьма громадськими локаціями Херсона.
20 грудня у фіналі конкурсу проектів визначено переможця – архітектора Артура Айметова. Вже 22 грудня до міської «Програми соціального розвитку» подано пропозицію щодо внесення реконструкції Лебединого озера. У міському бюджеті на 2018 рік прийнято рішення про виділення 245 тисяч грн. на розробку проектно-кошторисної документації з реконструкції Лебединого озера. На безоплатній основі складено попередній кошторис проекту ПП «Херсонтехпроект». У березні 2018 року створено команду з втілення проекту. Розробку проектної документації планується завершити до початку травня 2018 року.
Наступними кроками активістів, бізнесменів та громадських організацій стануть такі.
У травні 2018 узгодження проектно-дозвільної документації. До кінця квітня 2018 пошук інвесторів, фондів, учасників проекту. Середина травня 2018 - початок будівельних робіт. Травень-вересень 2018 – будівництво об’єкта. Вересень 2018 – урочисте відкриття об’єкта.
Переможець конкурсу ескізних проектів реконструкції локації «Лебедине озеро», молодий, талановитий архітектор Артур Айметов презентував гостям свою роботу. Його презентація викликала масу різних емоцій. Одні гості критикували, інші - підтримували запропонований проект та висловлювали захоплення тим, що сучасна молодь активна і має бажання навести лад на закинутій території.
Чимало гострих питань прозвучало на прес-конференції. Наприклад, гості висловили занепокоєння, чи не «прихватизує» хто Лебединку після її реконструкції. 
Активісти наголосили на тому, що прагнуть не залучати кошти на реалізацію проекту з міського бюджету чи збирати їх з містян, а планують зацікавити представників бізнесу, внутрішніх партнерів і міжнародних компаній, залучити інвестиції у вигляді грантів. На сьогодні до команди «Лебединка» долучаються херсонські підприємства, компанії, заводи, які готові зробити свій внесок у реалізацію проекту і робочою силою, і будівельними матеріалами.
Валерій Боржков акцентував: «Это не проект, за которым стоит кучка людей, желающих пропиариться. Мы открыты для всех. Каждый может принять участие. Желательно конструктивными советами, а не рассказами о том, почему это невозможно. Есть слоган «Justdo it!». Берем и делаем!».
Зустріч закінчилася позитивним виступом Громихіна В'ячеслава Михайловича (1979-2002 рр. - головний архітектор м. Херсона): «Сдвиг в нормальном русле. Я считаю, что нужно это (запропонований проект – авт.) двигать вперед. Просто надо начинать!».
Присутні підтримали його гучними оплесками.
Команда активістів дуже сподівається, що херсонці долучаться до доброї справи і вже в вересні 2018 до Дня міста (Херсону в цьому році виповнюється 240 років) мешканці міста отримають пречудовий подарунок – оновлене Лебедине озеро – місце, де кожен зможе чудово провести час.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: