Херсон °C

ХДУ уклав угоду про співпрацю між КПІ ім. Ігоря Сікорського

Новости » Общество
0

ХДУ уклав угоду про співпрацю між КПІ ім. Ігоря СікорськогоМабуть всім відомий вислів: "Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away" ( у пер. - "Життя складається не з кількості зроблених подихів, а з моментів, від яких перехоплює подих"). Дійсно, можна просто багато говорити і дивитися за тим, як життя минає, а можна – створювати події і втілювати свої мрії в реальність.
Ось такою знаковою подією і стала зустріч команди Херсонського державного університету з ректором і командою Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Михайло Захарович Згуровський, на якій обговорювались питання налагодження стратегічної співпраці між двома університетами.
На зустрічі також були присутні:
від КПІ:Юрій Якименко – перший проректор, Михайло Ільченко – проректор з наукової роботи, Володимир Гнат – генеральний директор Наукового парку «Київська політехніка»;
від ХДУ:Maksim Vinnik – проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи, Наталья Кушнир (Nataliya Kushnir)– в.о. декана факультету фізики, математики та інформатики, Vladimir Peschanenko – доктор фізико-математичних наук, професор кафедри інформатики, програмної інженерії та економічної кібернетики (до речі, Володимир захищався в Інституті кібернетики імені В.М.Глушкова НАН України, а науковим керівником у нього був професор, академiк НАН України Летичевський О.А.).

Головним результатом зустрічі можна вважати досягнення домовленості про укладення широкої угоди про стратегічну співпрацю між Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та Херсонським державним університетом.
Ректором Київського політехнічного інституту Михайлом Згуровським було запропоновано наступні напрямки та проекти, за якими відбуватиметься таке співробітництво:
1) Надання Херсонському державному університету статус партнера КПІ в організації та проведенні відкритої міжнародної студентської олімпіади з програмування імені С.А. Лєбедєва та В.М. Глушкова «KPI-OPEN»;
2) Започаткування підготовки та перепідготовки молодих викладачів ХДУ на базі КПІ;
3) Відкриття на майданчику ХДУ регіональної Стартап ШколиSikorsky Challenge, яка допоможе об’єднати зусилля освіти, науки та бізнесу в реалізації інноваційних проектів;
4) Проведення спільних літніх шкіл КПІ та ХДУ по прогресивним освітнім і науковим тематикам;
Окрім того, важливо зазначити і про домовленість розвивати внутрішню мобільність студентів і викладачів в Україні та започаткувати програму з подвійних дипломів між Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та Херсонським державним університетом.

ХДУ уклав угоду про співпрацю між КПІ ім. Ігоря Сікорського

Для більш ефективної підготовки проекту широкої угоди про стратегічну співпрацю між нашими закладами вищої освіти, домовилися вже в найближчий час обмінятися оглядовими візитами представників КПІ та ХДУ для напрацювання тексту документу та складання першочергового плану дій.

З приємністю відзначу, що 6 червня 2018 року Комітет з питань науки і освіти проведе виїзне засідання на базі Київського політехнічного інституту.

P.S. Домовилися і про шаховий турнір між командами наших університетів

Народний депутат України Олександр Співаковський

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: