Херсон °C

Колишньому голові виборчкому в АР Крим оголосили про підозру

Общество, Криминал
0
Колишньому голові виборчої комісії Автономної Республіки Крим повідомлено про підозру - інформує прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим.
Прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно із слідчим відділом ГУ СБУ в АРК (з дислокацією в м. Херсон) оголошено про підозру громадянину України - так званому голові незаконно утвореної на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим «Виборчої комісії Республіки Крим» у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України, у вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, а також державної зради.
Зібраними доказами встановлено, що громадянин України, будучи з 2010 року головою виборчої комісії Автономної Республіки Крим, погодився очолити Комісію Автономної Республіки Крим з проведення так званого «загальнокримського референдуму», забезпечив його підготовку та проведення, підготував та склав підсумковий протокол, в якому зазначалося про нібито підтримку рішення про входження Криму до складу РФ на правах окремого суб’єкту.
Таким чином, він забезпечив проведення нелегітимного референдуму щодо від'єднання півострова від України та, як наслідок, приєднання його до Російської Федерації.
Окрім цього, громадянином України забезпечено підготовку та проведення на території АР Крим та м. Севастополя незаконних виборів до органів місцевого самоврядування і законодавчих органів у 2014 році, а також виборів до Державної Думи Російської Федерації у 2016 році.
Продовжуючи свою злочинну діяльність, особа, перебуваючи на так званій посаді голови незаконно утвореної «Виборчої Комісії Республіки Крим» забезпечив підготовку та проведення на тимчасово окупованій території півострова Крим незаконних виборів президента РФ, які відбулися 18 березня 2018 року.
За словами прокурора Автономної Республіки Крим Гюндуза Мамедова, громадянин України є одним із основних фігурантів у підготовці та проведенні усіх незаконних виборчих процесів на території Криму.
 «Погоджуючись на пропозицію очолити Комісію Автономної Республіки Крим з проведення так званого «загальнокримського референдуму» та розуміючи протиправність своїх дій, підозрюваний очевидно усвідомлював і про відповідальність, яка на нього чекає. Однак, це не завадило йому в подальшому очолити незаконно утворену «Виборчу Комісію Республіки Крим», забезпечувати підготовку та проведення незаконних виборів до органів місцевого самоврядування, законодавчих органів, а також виборів до Державної Думи  та президента Російської Федерації на території півострова», - зазначив Гюндуз Мамедов.
Прокурор автономії додав, що слідством зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України.
За вчинення цих злочинів КК України передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: