Херсон °C

Агентству водгоспу України рекомендують підвищити ціну на воду на 13,7%

Общество, Экономика
0
Сьогодні, 20 березня, відбулось засідання позафракційної аграрної групи «Аграрії Херсонщини» стосовно вартості води, що використовується на зрошення. Про це повідомляє прес-служба Херсонської обласної ради.
«Напевно, не потрібно повторюватись наскільки важлива вода для аграріїв Херсонщини, для розвитку нашого регіону. Це основний елемент без якого, на жаль, подальший розвиток не можливий. І сьогодні аграрії дуже схвильовані тим, що підвищення вартості на воду може взагалі зупинити розвиток сільського господарства на території області. Тому що витрати води все більше і більше стають суттєвою, значною, а в деяких випадках найбільшою частиною витрат при вирощуванні сільськогосподарських культур», – зазначив голова групи Сергій Рибалко.
На сьогодні Державне агентство водних ресурсів України вимагає підняття ціни на воду не менше, ніж на 35%. Таку позицію підтримує і керівництво Північно-Кримського каналу. Проте, сільгоспвиробники категорично проти. На їх думку, розцінки, які подають управління водного господарства і управління каналів, є завищеними.
«Якщо інфляційні процеси в минулому році відбувалися на рівні 13,7%, то ціну на воду підняли на 35%. Якщо враховувати те, що в попередні роки ціна піднялась досить суттєво, і особливо по Північно-Кримському каналу, то сьогодні спостерігаємо перекіс ціни. Вартість води підвищується набагато швидше, ніж ідуть інфляційні процеси і підвищується вартість основних витрат», – додав голова позафракційної аграрної групи «Аграрії Херсонщини».
Врахувавши принципову позицію водокористувачів, Агентству водного господарства України рекомендовано підвищити ціну на воду не на рівні 35%, а на рівні 13,7% для Північно-Кримського каналу і 30% для управлінь водного господарства, що відповідатиме тому рівню інфляції і тому рівню витрат, які несуть ці господарюючі структури при подачі води.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: