Херсон °C

Порахували земельні ресурси громад Херсонщини разом

Общество, Экономика
0
Порахували земельні ресурси громад Херсонщини разомСаме про земельні резерви громад Херсонщини як інструмент збільшення фінансових надходжень до місцевих бюджетів йшлося під час практикуму із реалізації законодавства в сфері управління земельними ресурсами, який відбувся вчора у приміщені Суворовської районної у м. Херсоні ради. Захід відвідали понад 30 представників органів місцевого самоврядування, землевпорядників та спеціалістів із земельних відносин територіальних громад нашої області. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області.
На запрошення Херсонського представництва Асоціації міст України у ньому приймали участь провідні спеціалісти Головного управління ДФС у Херсонській області: заступник начальника управління податків і зборів з фізичних осіб Олексій Юсов та заступник начальника відділу адміністрування місцевих податків і зборів управління податків і зборів з юридичних осіб Людмила Цірук.

Порахували земельні ресурси громад Херсонщини разом

Серед проблемних питань були озвучені питання нормативної грошової оцінки землі, використання неоформлених земельних ділянок та особливості індивідуальної роботи з суб’єктами, які мають податковий борг з плати за землю. Окремо розглядалися питання взаємодії фіскальної служби області та органів місцевого самоврядування з питань обміну інформацією про облік, нарахування та сплату майнових податків на територіях громад. Не залишилися поза увагою учасників заходу і питання декларування доходів фізичних осіб - одноосібників від продажу сільськогосподарської продукції та оренди земельних ділянок.
Учасники заходу були одностайні у думці, що тільки спільний контроль за оподаткуванням наявної площі земельних ділянок на територіях громад та достовірність декларування власних доходів аграріями області стануть вагомими джерелами резервів для наповнення місцевих бюджетів Херсонщини.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: