Херсон °C

МКП «ВУВКГ міста Херсона» функціонує незадовільно - висновок аудиторів

Новости » Общество
0
Фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області провели державний фінансовий аудит діяльності міського комунального підприємства «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Херсона» за період в останні два роки. 
Аналізуючи фінансові плани і показники діяльності підприємства, аудитори дійшли висновку щодо незадовільного функціонування підприємства. Зокрема, виявлено низку негативних чинників, які вплинули на його діяльність.
Як з’ясували аудитори, діяльність підприємства була збитковою, зокрема, через низькі тарифи на централізоване водопостачання і водовідведення. Якби зазначені тарифи відповідали рівню економічно обґрунтованих виробничих витрат, то підприємство зменшило би свою збитковість майже на 12 млн грн - інформує прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області.
Через дефіцит обігових коштів зростала як кредиторська заборгованість підприємства, так і суми нарахованих штрафних санкцій за невиконання ним вимог законодавства та договірних умов. Через це підприємство зазнало втрат на суму 6,5 млн грн.
Зважаючи на незадовільний технічний стан і ступінь зношеності майна і обладнання мереж водопостачання і водовідведення, державні аудитори рекомендують керівництву підприємства вдосконалити систему внутрішнього контролю з урахуванням виявлених під час аудиту ризиків. Також підприємству варто реалізувати низку заходів із підвищення рівня енергоефективності, посилити претензійно-позовну роботу тощо.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: