Херсон °C

Відеоспостереження за затриманими цілодобово

Новости » Общество
0
Тепер тільки таким чином слідкуватимуть за дотриманням прав людини у ІТТ Херсона. З кожним затриманим інтерв'ю проводитиме інспектор з прав людини. Медична картка або проблеми зі здоровям, адвокат, спілкування з родичами та звичайні людські прохання, - затриманий може розповісти інспектору все, що його турбує. За словами тих хто вже працював з затриманими, перше що питають - це те, чи не застосовує поліція фізичну силу.
- Ті, хто потрапляє до ізолятора вперше питають у нас, мовляв, чи не бють тут затриманих. Ми розповідаємо, пояснюємо, що ніхто тут не порушує їхні права, тим паче з застосуванням фізичної сили. Говоримо, що нині все фіксується на відео. Плюс нашу розмову теж записують як в аудіоформаті, так і в відео. А ті, хто вже раніше потрапляли до ІТТ, - є в нас і такі громадяни, - то відзначають, що поводження з затриманими змінилося на краще, - говорить інспектор з дотримання прав людини Херсонського ІТТ Анастасія Данильченко.
Звісно, тепер система відео спостереження захищає і поліцію, від звинувачень в їхній бік від засуджених. З іншого боку система фіксації не дозволяє правоохоронцям самим порушувати права людини, і зобовязує поводитися із затриманими коректно. Відеоспостереження в ІТТ ведеться всюди - тобто, якщо в затриманого буде якесь термінове прохання, він просто може стати перед камерою та озвучити його. А черговий правоохоронець в ІТТ вже буде реагувати на прохання затриманого.

Відеоспостереження за затриманими цілодобово

 


0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: