Херсон °C

Фахівці Дежгеокадастру перевірили 1,9 тисяч проектів землеустрою

Новости » Общество
0
Херсонські експерти перевірили більш ніж 1,8 тис. проектів землеустрою, розроблених в різних куточках України - про це інформує сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області.
Від початку року на експертизу до херсонських фахівців надійшли 1922 електронних примірники землевпорядної документації, виготовленої у різних областях України. На разі експерти Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області перевірили 1824 із них, що становить 95% від загальної кількості.
Позитивний висновок за результатами здійсненої експертизи та погодження отримали 1149 проектів землеустрою (63%). Через суттєві зауваження не були погоджені 675 проектів землеустрою (37%). Триває розгляд 98 проектів.
У свою чергу, структурні підрозділи Головного управління Держгеокадастру у районах та містах Херсонської області надіслали до інших областей 1684 проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок, в тому числі й 1468 проектів, що надійшли від проектних землевпорядних організацій в онлайн-режимі через електронний портал e.land.gov.ua. Вже опрацьовано 1570 проектів (93%), ще 114 документацій залишаються на розгляді у експертів.
Протягом усього періоду реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 31.08.2016 № 580 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру» за принципом екстериторіальності розглянуто вже 8436 проектів землеустрою, виготовлених суб’єктами господарювання, що здійснюють землевпорядні роботи на території Херсонської області, з яких 4264 документації (51%) спрямовано на погодження в онлайн-режимі через електронний портал.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: