Херсон °C

«Потяг Єднання України «Труханівська Січ» знову на Херсонщині

Новости » Общество
0
Сьогодні до Херсона завітали учасники Всеукраїнської акції «Потяг Єднання України «Труханівська Січ». Це 12-й  Потяг, що має назву Потяг "Визвольних Змагань”.
Близько 100 представників громадськості з 13 регіонів України приїхали з метою обговорити з представниками херсонської молоді актуальні теми: «Визвольні змагання 1918 – 2018 років», «Кримський похід 1918 року», «Військово-патріотичне виховання», «Шкільне самоврядування. Складання програми всеукраїнського конкурсу "Шкільний мурал” тощо. Учасники Потягу у приміщені Херсонського музичного училища зустрілися з представниками шкільних парламентів, де активно обговорювали започаткування всеукраїнського конкурсу «Шкільний мурал». Про це інформує сайт Херсонської ОДА.
Ідея художнього розпису стін дедалі стає популярною. Школа – це те місце, де діти проводять більшу частину свого дня і вони хочуть і вміють подбати про те середовище.
Всі побажання та рекомендації учасники акції «Труханівська Січ» взяли до уваги, законспектували та з поверненням до столиці, де збиратимуться лідери самоврядування, вже конкретно буде прийнято рішення стосовно проведення всеукраїнського конкурсу «Шкільний мурал». Співорганізатор акції Потяг Єднання Бондар Микола зазначив, що херсонська молодь творча, активна та ініціативна: «Мені дуже було цікаво та приємно спілкуватися з учнівським активом Херсона. Це дійсно був діалог. Також я приємно вражений тими знаннями, якими поділилися школярі про сторічну історію, що відбувалася на Херсонщині. Це мене дійсно дуже здивувало, тому що на часто зустрінеш учнівську молодь, які цікавляться такими подіями». Далі за програмою Потяг завітає до Миколаєва та Одеси.
За словами волонтерки Всеукраїнського об’єднання «Коло медіа» Олени Іванової всього з квітня 2016 року було організовано 11 Потягів, які охопили всі області і частково районі центри України: «Зокрема сьогодні у нашого потяга День народження. Рівно два роки тому стартував перший потяг. І сьогодні Херсонщина зустрічає 12 потяг, який відзначає річницю».
Нагадаємо, що акція ініційована волонтерами та громадськими діячами в рамках реалізації програми Президента України з підтримки Національної Єдності.

«Потяг Єднання України «Труханівська Січ» знову на Херсонщині

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: