Херсон °C

Вдалий приклад: як Станіслав свою пожежну команду створив

Новости » Общество
0

Вдалий приклад: як Станіслав свою пожежну команду створивЦей автомобіль не має відношення до рятувальників. Пожежну команду своїми силами організували у Станіславській об’єднаній територіальній громаді. Такий досвід господарювання мають перейняти в інших громадах – вважає Андрій Путілов.

-Не треба чекати, що держава, щось дасть або зробить. Зараз за рахунок децентралізації у громад з’являється можливість робити впевнені самостійні кроки. Я вважаю, що треба брати як передовий досвід Станіславської ОТГ, її голови Володимира Желуденка, іншим громадам на Херсонщині. Бо власна пожежна дружина – це дуже вагоме досягнення, не дай Бог що трапиться, є кому допомогти, - зазначив Андрій Путілов.

Голова Станіславської ОТГ Володимир Желуденко у минулому співробітник МНС, у системі займав керівні посади. Ідею створення подібного підрозділу він виношував давно.

«Згідно нормативних документів місцева пожежна охорона в своєму складі повинна мати не менше, як 13 чоловік. Невеликі розрахунки показують, що 13 чоловік утримувать рік, це ну виходить десь близько мільйона, громада не може потянуть, у громаді немає таких коштів. Тому ми пішли іншим шляхом, ми створили добровільну пожежну дружину, навчили водія, відправивши на тренування навчання у ДСНС, він отримав дозволи працювати на пожежній машині», - розповідає Володимир Желуденко.

Пожежну машину голова ОТГ, завдяки своїй наполегливості, вибив зі старого фонду ДСНС. Автомобіль 88-го року випуску, який давно не використовувався, пригнали з Новотроїцького району. Техніку довелося добряче поремонтувати. Ідею створення пожежної команди підтримав фермер Василь Ференц. Це його співробітники, батько і син Карпухно, закріплені за пожежною машиною. Та й сама техніка базується на території господарства.

- Якщо я б не погодився, то тоді хто? Треба ж комусь взяти на себе відповідальність, так у мене поля, господарство, це ж потрібне не мені, а селу, - ділиться Василь Ференц.

В об’єднаній територіальній громаді три населених пункти, це майже 8 тис. мешканців. Особливо незамінний пожежний автомобіль влітку. У Станіславі багато балок, які часто горять. А от найближчий рятувальний підрозділ за 25 км - у Білозерці. Доки пожежні доїдуть, все вигорить. Інша справа, коли є своя команда, хай і невеличка. Андрій Путілов приділяє пожежній безпеці величезну увагу. Недавно він ініціював проект «Безпечне дитинство», в межах якого школам передаються профілактичні плакати. Стартував проект з Антонівської ЗОШ №21.

- Наша команда розробила змістовні листівки, які сьогодні так необхідні для профілактики надзвичайних подій, зокрема, пожеж. Треба виховувати покоління на тому, як поводити себе в екстремальних ситуаціях, адже найдорожче, що є у нас, це життя, - зазначив Андрій Путілов.

Загибель дітей на пожежах в Одесі, Херсоні, Кемерово показує, до чого призводять елементарне недотримання технічних інструкцій і безпечність. Чи не занадто дорога ціна?

Джерело: ВТВ плюс

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: