Херсон °C

Відбулося перше засідання Ради церков і релігійних організацій при ХОДА

Новости » Общество
0

Відбулося перше засідання Ради церков і релігійних організацій при ХОДА27 квітня у Херсонській обласній державній адміністрації відбулося перше засідання Ради церков і релігійних організацій при ХОДА, утвореної за прикладом такої ж Ради всеукраїнського рівня. Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

На заході були присутні голова Херсонської обласної державної адміністрації, член Ради церков Андрій Гордєєв, директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі Херсонської обласної державної адміністрації, член Ради церков Дмитро Бутрій, представники різних релігійних конфесій та організацій.

Першим привітав присутніх очільник області Андрій Гордєєв. Оскільки дане засідання проходить під час масштабних загальноукраїнських релігійних подій, зумовлених зверненням Президента України Петра Порошенка до Вселенського Патріарха щодо утворення Української Помісної Православної Церкви, голова облдержадміністрації наголосив:

«Сьогодні ми стоїмо на порозі створення єдиної помісної православної церкви в Україні, що викличе величезний підйом українського національного духу, ще більше укріпить релігійну свободу в Україні та міжконфесійний мир. Сподіваюсь, що Рада церков при Херсонській облдержадміністрації підтримає це і сприятиме об’єднанню православної церкви, а також спрямує зусилля конфесій для сприяння національно-духовному та культурно-історичному відродженню Херсонщини».

Головував на засіданні архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, керуючий Херсонською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату. Він привітав присутніх з визначною подією:

«Я вважаю,що створення Ради Церков є важливим кроком в примиренні суспільства. Не може бути, що в церкві ми проповідуємо про Бога, про любов, а коли виходимо за поріг церкви - робимо злі справи. Я сподіваюся, що Рада Церков буде духовною опорою голови облдержадміністрації в розбудові миру в суспільстві».

Спільною метою влади і церкви директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі, член Ради церков Дмитро Бутрій визначив забезпечення права людини на свободу совісті, консолідацію українського суспільства, збереження та примноження його традиційної релігійної культури:

«Те, що ми сьогодні всі зібралися тут є свідченням того, що разом ми захищаємо свою державу, її соборність і незалежність, нашу свободу та гідність, обравши шлях правди і справедливості».

Він зачитав текст Регламенту Ради церков і релігійних організацій при ХОДА, після чого кожен учасник засідання поставив на ньому свій підпис.

«Завдяки такому формату, нам вдалося розпочати більш конструктивний діалог між владою та духовенством. Новий механізм співпраці стане запорукою реалізації наших спільних планів» - підбив підсумки засідання голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Він подякував усім учасникам заходу, представникам церков та релігійних організацій, які висловили готовність працювати у складі Ради церков.

За результатами засідання відбувся прес-брифінг.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: