Херсон °C

Туристичний сезон на Херсонщині стартував

Общество, Культура
0
1-го травня у с. Республіканець Бериславського району в історичному місці Кам’янська Січ відбулось офіційне відкриття туристичного сезону та святкування 309-річниці заснування Кам’янської Січі. Також цими днями відзначається народження славетного кошового отамана Кам’янської Січі – Костя Гордієнка, могила якого також збереглася до наших днів у цьому історичному місці. Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.
Цьогоріч заходи відбуваються два дні 30 квітня – 1 травня.
30 квітня гості на Кам’янській Січі стали свідками спортивної боротьби між військовими з усієї країни, які взяли участь у змаганнях «Кросфіт» та вкотре довели свою силу і витривалість. Також гості насолоджувалися видовищним авіа-шоу з десантниками, які демонстрували свою вправність та виставкою військової техніки.
Також заплановано проведення Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів «Козацький гарт-2018» за участі понад 400 школярів з усіх районів області.

Туристичний сезон на Херсонщині стартував

 

Туристичний сезон на Херсонщині стартував

 

З ініціативою відкриття туристичного сезону на місці козацької слави виступив голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв: «Будь-які урочисті заходи державницького спрямування ми святкуємо на Кам’янській Січі. Це дійсно унікальний об’єкт, який є свідченням жаги українців до власної держави. Сьогодні ми її маємо, тому наш обов’язок зберігати пам’ять про тих козаків, які поклали голови за неї. Саме тому Кам’янська Січ стає місцем історико-культурних фестивалів, новим туристичним маршрутом. І символічним є відкриття цьогорічного туристичного сезону саме тут».

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: