Херсон °C

Науковці звернулися до мера Херсона

Новости » Общество
0

Науковці звернулися до мера ХерсонаНещодавно в ХДАУ відбулася науково-практична конференція «Підвищення енергоефективності житлових будівель. Капітальні ремонти системи опалення».

На конференції вчені та практики обговорили тенденції розвитку сучасної енергетики. Як успішний приклад - обговорювали досягнення в цьому напрямку роботу ОСББ «Вазова 6А».

У свою чергу, директор КП «Херсонська енергосервісна компанія» Лариса Леонова розповіла про розвиток в цій сфері Херсона через підвищення ефективності житлових будівель і співпрацю з ОСББ.

- Це яскравий діалог між ОСББ, громадськими організаціями, науковими співробітниками, інженерами в особі комунального підприємства «Херсонська енергосервісна компанія» і відповідно звернення до Херсонської міської ради. Тобто, у нас вже є приклади, коли використання бюджетних коштів відбувається абсолютно економічно і правильно, - акцентує Лариса Леонова.

Проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності ХДАУ Олександр Аверчев розповів, що науковцями проводився аудит енергоефективності і енергозбереження будівлі університету. Висновки науковців наступні - кардинальні зміни, аби було тепло в аудиторіях, а також щоб забезпечувати енергоефективність.

- Капітальні ремонти системи опалення, реалії сьогодення. Що стосується енергоефективності житлових будівель - це питання є найбільш актуальним на сьогоднішній день. Ми всі це відчуваємо на собі. З цього приводу я вдячний комунальному підприємству «Херсонська енергосервісна компанія», а також ОСББ, бо це чудова можливість нашим викладачам та співробітникам прийняти участь в такій конференції. Тішить, що ця конференція проходить в стінах державного аграрного університету. У нас гідромеліоративний факультет займається саме цією проблематикою, - зауважив Олександр Аверчев.

Кандидат технічних наук, доцент, професор кафедрибудівницваХГАУ Мечислав Чекановичповідомив, що питання енергоефективності у навчальному закладі вивчається у розрізі європейської програми:

-Згідно з програмою енергоефективності Євросоюзу до 2020 року мають бути скорочені витрати в будівництві: витрати енергії на 20%, викид вуглекислого газу на 20%... На все це спрямована и робота нашої конференції, - підкреслив Мечислав Чеканович та повідомив, що відповідне звернення від науковців про проведення необхідних робіт комунальниками в енергоефективній сфері буде направлено до міського голови Херсона.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: