Херсон °C

Олександр Співаковський зустрічався з пенсіонерами силових структур

Новости » Общество
0
Сьогодні знову зустрічався з пенсіонерами силових структур щодо питань реформи пенсійного забезпечення військових пенсіонерів. Ініціатива проведення цієї зустрічі належала Об’єднаному штабу громадських організацій ветеранів і військових пенсіонерів Збройних Сил та силових структур України в Херсонській області. Справа в тому, що ухвалена Урядом у лютому 2018 року Постанова №103 «Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби, та деяким іншим категоріям осіб» не вирішила всіх питань належного пенсійного забезпечення цієї категорії. Після проведеного у березні-квітні перерахунку пенсії військових пенсіонерів, за даними ПФУ у Херсонській області, зросли у середньому на 1407 гривень (з врахуванням підвищення з початку року). Проте, як зауважили ініціатори зустрічі, вказане підвищення не враховує всіх тих прав та гарантій, які встановлені Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». Після детального обговорення ситуації домовилися спільно попрацювати над узагальненням всіх претензій та вимог до пенсійного забезпечення, аби під час засідання Погоджувальної ради 14 травня та Години запитань до Уряду 18 травня у мене була можливість аргументовано донести позицію військових пенсіонерів до керівництва парламенту та Кабінету міністрів. 
Присутні також порушили питання інших норм та пільг для учасників бойових дій. Зокрема, з огляду на оголошений Урядом перехід на монетизацію існуючих пільг, ветерани силових структур занепокоєні можливим зменшення розміру встановленого для них рівня пільг на комунальні послуги. Допустити цього не можна, адже ці люди захищали країну, ризикуючи своїм здоров’ям та життям. Тому домовилися тримати це питання на постійному контролі.
Торкнулися також питання створення Міністерства України у справах ветеранів. Військові пенсіонери пропонують, щоб вказане міністерство опікувалося ветеранами в абсолютно всіх категорій, у тому числі — й ветеранів праці. І з ними я повністю погоджуюся. На мою думку, було б доцільно, аби нове Міністерство стало «єдиним вікном» для вирішення всіх «ветеранських» проблем та питань.
Крім пенсійних, було обговорено кілька інших наболілих питань. Зокрема, проблему, що виникла на практиці через так звану «поправку Лозового» до Кримінального процесуального кодексу. Поправкою були створенні додаткові бюрократичні перепони (у вигляді надання дозволу судом на проведення розтину тощо), через що міський морг зараз переповнений вже у кілька разів. І так не лише у Херсоні. Тому на найближчому пленарному тижні знову буду порушувати це питання. Так звана «поправка Лозового» була очевидною помилкою, яку Верховна Рада має виправити.
А наостанок військові пенсіонери розповіли про факт вандалізму, що стався цієї ночі в парку Слави. Вандали пошкодили плитку біля Вічного вогню та пам'ятника Невідомому солдату. Ветерани занепокоєні тим, що сталося це саме напередодні Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги. На їхню думку, такі дії є не просто хуліганськими, а містять ознаки провокацій з метою дестабілізації ситуації у місті. Не відкладаючи на потім, прямо під час зустрічі звернувся до правоохоронців з вимогою якомога швидше знайти зловмисників та не допустити у подальшому подібних провокацій. 
Зустріч була доволі плідною і по-військовому конкретною. Домовилися й надалі тісно співпрацювати задля вирішення наболілих питань та проблем.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: