Херсон °C

Депутати обласної ради рекомендують бібліотекам використовувати досвід Європи

Новости » Общество
0
Сьогодні депутати обласної ради - члени комісії з питань оцінки діяльності комунальних підприємств заслуховували звіти керівників бібліотек області. Про це повідомляє сайт Херсонської обласної ради. За словами Ганни Бардашевської, директора Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, у європейських країнах зовсім інша система в країні по відношенні до бібліотек. Освітня система тісно переплітається із бібліотеками різних рівнів: від шкільних до університетських і вище. Більш того, бібліотеки за кордоном – це платформа для спілкування молоді за інтересами.
«Ми також активно працюємо над залученням нових читачів. Створили виїзну бібліотеку, тобто отримуємо замовлення на конкретні книги від різних установ, в тому числі й університетів, та особисто привозимо їх своїм абонентам. Беремо участь у різних грантових проектах, співпрацюємо з меценатами», – зазначила Вікторія Лобзова, директор Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А.Лавреньова.
У дитячих бібліотеках просунулись далі та активно використовуються ігрові форми, влаштовуються різноманітні свята, вікторини, розважальні програми, навіть 3D-кіно.
«Результат нашої роботи – від 300 до 500 відвідувачів в день», – поділилася  директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки. Проте, керівники бібліотек погоджуються з тим, що працювати є над чим, і переймати досвід із закордону необхідно. Нагадаємо, учора комісія завершила заслуховування звітів директорів закладів освіти та культури.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: