Херсон °C

Як на Херсонщині опромінюють людей «імпульсником»

Новости » Общество
0

Як на Херсонщині опромінюють людей «імпульсником»Щодня по Херсонській області фахівці «Херсонобленерго» фіксують численні факти порушень Правил користування електричною енергією. Окремі громадяни намагаються будь-якими методами вдатися до крадіжки електроенергії, вважаючи нормальним зупинити роботу електролічильника за допомогою різних методів чи то приладів. Навіть ціною здоров’я і життя власного та рідних.

Серед «продвинутих економістів» набирає обертів використання приладів, які, так би мовити, здійснюють радіочастотний вплив на лічильник. В побуті він має назву «імпульсник».

Директор з питань захисту економіки АТ «Херсонобленерго» Валерій Літвін розповів про негативний вплив використання таких приладів.

- Фахівцями Товариства виявлені факти впливу на електролічильник за допомогою пристрою, який створює радіохвилі, тим самим заважає роботі приладу обліку. Зазвичай, такі прилади пропонують придбати в мережі Інтернет, ціна їх коливається від 3 до 10 тисяч гривень.

Дозволити собі таке небезпечне задоволення можуть далеко не бідні люди. Чому небезпечне? Тому що такі пристрої випромінюють сильні радіохвилі, які мають вкрай негативний вплив на здоров’я оточуючих. Найбільша проблема в тому, що люди навіть не замислюються, яку шкоду несуть такі «дива техніки». У результаті випромінювання страждають як нервова, так і серцево-судинна системи, виникають хвороби крові тощо. А ті, хто довго перебуває в зоні дії такого приладу, можуть невиліковно захворіти. Які наслідки такої псевдо економії для багатьох зовсім байдуже, адже гроші від вкраденої електроенергії гріють душу ліпше, ніж ціна здоров’я власного та оточуючих. До таких способів економії вдаються зазвичай власники магазинів, готелів, кафе тощо. Крім того, дія пристрою виводить з ладу побутову техніку, яка знаходиться в радіусі дії такого генератора. До речі, продавці пристроїв запевняють про безпеку використання на організм та техніку таких приладів на відстані в кілька метрів. Тому він нібито нешкідливий. Проте це далеко не так. І, як результат, споживач втрачає здоров’я, а продавці приладів отримують прибуток. Дивує інше: що і перші і другі вдають ніби не розуміють про протизаконність своїх дій, про крадіжку електроенергії та не бояться відповідальності, - зауважив В.Літвін.

Експерти зазначають, що радіовипромінювання від приладів поширюється на сотні метрів, а іноді навіть на кілометри, це випромінювання значне і добре видно різним пеленгаторам. Дія такого пристрою супроводжується типовим звуком, він нагадує роботу п’єзо запальнички (має звук своєрідного потріскування).

Фахівці «Херсонобленерго» мають достатній досвід, необхідне обладнання та продовжують укомплектовувати свою матеріально-технічну базу для виявлення порушень у сфері енергетики.

В свою чергу енергетики звертаються до громадян та застерігають про небезпеку для власного здоров’я використання таких пристроїв. І багатотисячні відшкодування за порушення правил користування електричною енергією виявляться мізерними в порівнянні з втраченим здоров’ям. Якщо вам стало відомо про наявність таких пристроїв у будь-яких помешканнях чи то закладах, повідомте на гарячу лінію служби захисту економіки за телефоном 0552-421-666.

P.S. Для любителів «халявної» електроенергії: рано чи пізно енергетики виявлять ваш пристрій, проте чи не буде це запізно для вас і вашого здоров’я?

Бережіть себе та близьких.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: