Херсон °C

Депутати облради прийняли оновлену редакцію перспективного плану об'єднання громад

Новости » Общество
0
Дуже гостре та довге обговорення викликало питання щодо перспективного плану об’єднання громад Херсонщини. На всі питання депутатів обласної ради під час сесії відповіла керівник Центру місцевого самоврядування Оксана Силюкова:
- Ми запропонували оновлену редакцію плану. До існуючого ми вносили зміни по 26 громадах. Якщо брати до уваги, що у нас 24 райони, і Кабмін весь час вносить якісь зміни, то цей процес може бути нескінченним. Зараз необхідно прийняти оновлену редакцію плану перспективного. Якщо ми будемо вказувати в документах «оновлена редакція станом на конкретну дату», це полегшить роботу всім. Це суто технічне питання. Ми можемо розробити новий план, але ж є базовий план, до якого можна вносити зміни. Ми завжди враховували пропозиції місцевих рад, які вирішили об’єднатися. Ми не можемо навіть зараз внести відповідні зміни до документів ОДА. адже йде процес змін, об’єднання, створення нових громад. Це приймається просто для того щоб зафіксувати той план який є сьогодні.
Гостру суперечку депутатів загасив і голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв:
- Вам запропонували варіант рішення. Люди вже об’єдналися добровільно, але є білі плями на карті. Вас ніхто не просить затверджувати новий перспективний план. Це просто ті зміни, які ви раніше затвердили, викладені в адекватній редакції. Це стара редакція перспективного плану але в доступній формі.
В результаті рішення депутати прийняли більшістю голосів.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: