Херсон °C

«Дякую всьому депутатському корпусу обласної ради за справжню державницьку позицію і патріотизм», - Олександр Співаковський

Новости » Общество
0

 

«Дякую всьому депутатському корпусу обласної ради за справжню державницьку позицію і патріотизм», - Олександр Співаковський1 червня відбулась на сесії Херсонської обласної ради. На неї було прийнято кілька надзвичайно важливих стратегічних рішень на підтримку освітньої сфери. Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат Олександр Співаковський.

«По-перше, депутати погодили приєднання до Херсонського державного університету двох закладів освіти, що знаходилися у комунальній власності. А саме — Генічеського медичного училища та Бериславського педагогічного коледжу ім. В.Беньковского. Таким чином, сьогодні подолано ще одну щабель на шляху до створення на Херсонщині потужних освітніх холдингів, які нададуть молоді можливість покроково опановувати відповідні освітні ступені, не виїжджаючи для цього за межі регіону. А це значно підвищує шанс того, що і працювати молоді фахівці з дипломами педагогів і медиків залишатимуться тут. Тому вітаю депутатський корпус з цим мудрим державницьким рішенням. Остаточне слово у справі приєднання до ХДУ Генічеського медичного училища та Бериславського педагогічного коледжу тепер мають сказати МОН та Кабінет міністрів України. Проте вірю, що урядовці, як і депутати облради, при прийнятті цього важливого рішення також керуватимуться доцільністю і почують аргументи освітян і всієї херсонської громади.

Обласна рада сьогодні змогла консолідуватися і прийняти виважене рішення й щодо іншого, не менш важливого для розвитку регіону та його людського капіталу, питання, - будівництва на території ХДУ плавального басейну. Завдяки змінам, що були внесені сесією до обласного бюджету на цей рік та до відповідних цільових програм, на побудову басейну було виділено 12 млн.гривень.

Тому хотів би щиро подякувати всьому депутатському корпусу обласної ради за справжню державницьку позицію і патріотизм по відношенню до нашої молоді та її майбутнього. Окрема подяка керманичам області - голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру та голові Херсонської облдержадміністрації Андрію Гордєєву. Майбутнє території є таким, яким його хочуть бачити люди. Проголосовані облрадою рішення в цьому сенсі є доленосними, і ще раз доводять: коли ми діємо разом, нам все під силу», - написав нардеп.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: