Херсон °C

В онкодиспансері побував Омбудсмен

Новости » Общество
0
В онкодиспансері побував ОмбудсменДержава повинна подбати про якісне обладнання для онкологічних диспансерів – це стосується права на життя та належне медичне забезпечення наших громадян». Про це 6 червня зазначила Уповноважений з прав людини Людмила Денісова під час візиту до Херсонського обласного онкологічного диспансеру, який потребує виділення коштів на закупівлю високовартісного обладнання. Пише Перша шпальта.
Як розповіли працівники диспансеру Омбудсмену, протягом останніх 2 років Херсонська область займає 3 місце за рівнем онкологічної захворюваності. Станом на 1 січня 2018 року на обліку перебуває 3% населення області. Через складну соціальну ситуацію майже кожен 3-й хворий на рак у регіоні не отримує спеціального лікування.
В той же час, на сьогоднішній день оснащення Херсонського обласного онкологічного диспансеру сучасним медичним обладнанням становить лише 48 відсотків.
«Питання надання онкологічної допомоги населенню Херсонської області сьогодні постає надзвичайно гостро. Лікувальний заклад не оснащений необхідним обладнанням для діагностики злоякісних новоутворень. А рівень зносу існуючого у лікарні обладнання становить 80%. Воно часто виходить із ладу та не дає можливість проводити якісне та своєчасне лікування», – розповідає Людмила Денісова.
Більше того, Херсонський обласний онкологічний диспансер – єдиний в південному регіоні спеціалізований лікувальний заклад, який має всі готові приміщення для встановлення сучасного обладнання. Адже ще в 2009 році було ведено в експлуатацію 4-поверховий радіологічний корпус, який відповідає всім санітарним нормам та вимогам. На його будівництво вже витратили більше 35 млн грн з державного та обласного бюджетів.
За словами керівництва диспансеру, для закупівлі обладнання необхідно виділення коштів у сумі 40 млн грн.
«Наразі закупити сучасне обладнання лише за кошти обласного бюджету немає можливості. Тому допомогти закупити обладнання має державний бюджет. Це право наших громадян на життя та належне медичне забезпечення! Онкологічний диспансер у Херсоні має надзвичайні перспективи та може стати провідним закладом європейського рівня і регіональним центром для областей півдня України. Тому що на сьогодні, на жаль, можна констатувати, що майже кожен онкологічний диспансер в Україні потребує модернізації та оновлення обладнання», – констатувала Людмила Денісова.  

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: