Херсон °C

Дільничні поліцейські роз’яснюють пенсіонерам, як не стати жертвами шахраїв

Новости » Общество
0
З цією метою людям похилого віку дільничні офіцери поліції роздають пам’ятки «Як не стати жертвами різних видів шахрайства» з переліком рекомендацій. Лише в цьому році за допомогою до поліцейських звернулися понад 500 громадян, які стали жертвами шахраїв. За повідомленням відділу комунікації поліції Херсонської області, кожен третій злочин розкрито.
Найпоширеніші схеми, які використовують шахраї: дзвінки серед ночі з повідомленням, що родич скоїв ДТП і потрібна певна сума коштів для не притягнення його до відповідальності; SMS про виграші автомобілів або побутової техніки; дзвінки від нібито банківських працівників про заблокування карт і необхідність надання даних картки.
Щоб уберегти громадян від злочинних посягань, у всіх районах Херсонщини дільничні поліцейські проводять роз’яснювальну роботу та роздають пам’ятки.
- Головна мета такої роботи – попередження злочинів щодо соціально незахищених верств населення, насамперед, людей похилого віку та  непрацездатних, - зазначив начальник відділу дільничних офіцерів поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області Віталій Валяєв.
Під час роздачі пам’яток дільничні спілкуються з громадянами з метою виявлення і вирішення проблемних питань, які хвилюють людей, з метою профілактики злочинності, зібрання інформації про осіб, які схильні до скоєння злочинів. Також дільничні закликають бути дуже пильними і не довіряти громадянам, які приходять додому і представляються: працівниками пенсійного фонду, органів соціального захисту, входять у довіру і просять обміняти старі купюри на нові, напередодні свят пропонують придбати лікарські препарати на пільгових умовах, продають неякісну техніку за нібито зниженими цінами.
Чергову профілактичну роботу з пенсіонерами провели працівники Великоолександрівського відділення поліції, роздавши людям пам’ятки про небезпеку шахрайств.

Дільничні поліцейські роз’яснюють пенсіонерам, як не стати жертвами шахраїв

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: