Херсон °C

До складу Великоолександрівської ОТГ мають увійти 6 сільських рад

Новости » Общество
0
У Великоолександрівському районі відбулися громадські слухання жителів сіл Старосілля, Шестакове, Долгове та Камене стосовно добровільного об’єднання територіальних громад з адміністративним центром смт. Велика Олександрівка. До складу потенційної новоствореної об’єднаної територіальної громади увійдуть: Великоолександрівська селищна рада, Білоусівська, Новодмитрівська, Старосільська, Малоолександрівська, Давидово - Брідська сільські ради.  
У громадських слуханнях взяли участь голова Великоолександрівської районної державної адміністрації Ігор Цвігуненко, Старосільський сільський голова Сергій Чаура, Великоолександрівський селищний голова Наталія Корнієнко, представники Херсонського центру розвитку місцевого самоврядування та Асоціації міст України.
Учасників заходу було проінформовано про хід процесу децентралізації у державі в цілому та безпосередньо з реалізацією завдань адміністративно-територіальної реформи на Херсонщині. На конкретних прикладах уже сформованих ОТГ були продемонстровані перші результати добровільного об’єднання територіальних громад. Також обговорювалися питання щодо переваг об’єднання територіальних громад та їх підтримки з боку держави.
Під час обговорення представників громадськості цікавили питання щодо фінансування закладів освіти, гарантій соціального захисту при об’єднанні, земельні питання та інші.
По завершенню слухань, усі присутні жителі громади одноголосно проголосували за добровільне об’єднання територіальних громад з адміністративним центром смт. Велика Олександрівка.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: