Херсон °C

Станіславська ОТГ оприлюднила список платників акцизного податку за 5 місяців

Новости » Общество
0
Станіславська ОТГ оприлюднила список бізнесменів, які сплачують на території громади акцизний податок. На такий крок голова сільради Володимир Желуденко пішов, аби показати хто саме сплачує податки та в якій кількості. Про це йдеться на сторінцігромади в Фейсбук.
«Враховуючи, що в бюджеті не вистачає коштів на нагальні проблеми, а Державна фіскальна служба (податкова) відмежувалася від контролю за сплатою податків, іншого способу впливу на платників податків немає, як оприлюднення доходів бюджету села по різним видам податку. Уговори не діють. Можливо, думка громадськості вплине на недобросовісних платників податків. Адже це кошти для розвитку громади, це і дороги, і освітлення, і покращення усіх видів обслуговування громадян (медичного, освітнього, культурного, соціального, адміністративного та ін.)
У виконавчому комітеті створена комісія по раціональному використанню землі, вже на першому засіданні виявились цікаві факти. Результати комісії будуть оприлюднені, і ми дізнаємось багато цікавого про використання землі. Звісно це робота не одного місяця, адже частиною землі розпоряджається райдержадміністрація, частиною Держземагенство, а частиною облдержадміністрація. Ми розпочали роботу по збору цієї інформації. Деякими земельними ділянками вже займаються правоохоронні органи
Але наразі про акцизний податок. Це податок який платять підприємці з роздрібного продажу підакцизних товарів (алкогольні напої, пиво, тютюнові вироби). Він становить 5% від продажу таких товарів. На сьогодні ніякого контролю за цим податком немає і його сплата на совісті підприємця. Єдиний контроль може установити сам покупець, коли затребує фіскальний чек при покупці товару, це єдина гарантія того, що 5% підуть до бюджету громади, а не в іншому напрямку. Зазвичай ми не надаємо значення фіскальному чеку, а за цим стоїть добробут наших сіл.
Тож надаємо дані збору акцизного податку до бюджету громади за 5 місяців. Сухі цифри нічого не кажуть, але порівняльна характеристика аналізу говорить сама за себе», - йдеться в повідомленні.

Станіславська ОТГ оприлюднила список платників акцизного податку за 5 місяців

 


0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: