Херсон °C

Лазурне вразило яскравим святом Івана Купала

Новости » Общество
0
Лазурне вразило яскравим святом Івана КупалаВіночки, сплетені з трав і квітів, багаття на піску та шум прибою. Так атмосферно свято Івана Купала відзначили у Лазурному. Вечірню феєрію не лише юним вихованцям, а й відпочивальникам Чорноморського узбережжя, які в цей момент виявилися поряд, подарував оздоровчий центр «Прибрежний». Щоліта у закладі, розташованому на першій лінії моря у Лазурному, відбувається маса свят, Івана Купала – одне з найулюбленіших серед дітей.
-Ми намагаємося щоб самі діти творили собі свято, а не дорослі, ми розвиваємо в кожній дитині талант, який може бути прихований, і хлопчик чи дівчинка десь вагається його проявити. Завдання педагогів розкрити цей талант, знайти в кожній дитині зірочку. У нас починають співати, танцювати і їдуть додому щасливими, - зазначив директор ТОВ «Прибрежний» Ігор Панфьоров.
Розвивати таланти вихованцям «Прибрежного» допомагають ініціативні вожаті, є тут і керівник гуртка хореографії, який робить постановки і вчить дітей танцювати. Педагогічний колектив оздоровчого центру налічує понад 70 осіб, які працюють більш, ніж зі 600-ма дітьми, це 31 загін! Яскраве свято Івана Купала у «Прибрежному» підготували всього за три дні. Одним із основних ідейних натхненників заходу виступила старший вихователь-культорганізатор Вікторія Степанчук. Дівчина навчається у Переяслав-Хмельницькому, а мешкає на лінії розмежування на Луганщині. У «Прибрежному» Вікторія працює вже четвертий рік, сама вона дуже патріотична, тому у програмі того чи іншого свята завжди передбачає українські пісні і танці.
-У нас дуже гарний педагогічний колектив, який всією душею працює для дітей. Кожного року ми робимо це свято, обов’язково тут, на пляжі, так задумано, бо не лише українські традиції, а й море, надають особливої атмосфери Дню Івана Купала, - розповіла старший вихователь-культорганізатор Вікторія Степанчук.
Морське свята Івана Купала відбувалося за всіма законами жанру – дівочі танці у вишиванках і з віночками, народні пісні. Згадали навіть усіх присутніх Іванів, кожному дістався символічний подаруночок. Ну, а яскравим апогеєм свята, звісно ж, стало запалювання багаття. За істинно купальським ритуалом малеча спостерігала на безпечній відстані і водночас такій, що дозволяє зробити незабутнє селфі. Івана Купала у «Прибрежному» запам’ятається надовго! Сама малеча не приховує – такі свята об’єднують.
Взагалі, «Прибрежний» за останні роки перетворюється на багатофункціональний оздоровчий центр. Тут багато уваги приділяють розвитку творчих здібностей дитини, а завдяки наявності спортивної інфраструктури є можливість тренуватись та проводити збори представникам різних спортивних напрямків.
Остання визначна подія - відкриття 23 червня сучасного футбольного поля, побудованого за кошти інвестора - «Механічного заводу». Голова правління підприємства Андрій Путілов прагне створити на базі «Прибрежного» Центр олімпійських видів спорту, розширивши спектр надаваємих послуг та збільшивши термін роботи оздоровчого закладу.

Лазурне вразило яскравим святом Івана Купала

 

Лазурне вразило яскравим святом Івана Купала

 

Лазурне вразило яскравим святом Івана Купала

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: