Херсон °C

Владислав Мангер про питання, що найбільше турбують Херсонщину

Новости » Общество
0
Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер запевнив: обласна влада та депутатський корпус зроблять усе можливе, аби Херсонщина більше ніколи не очолювала рейтингів з онкозахворювання. Мова про це йшла 13 липня протягом виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, очолював яке голова Комітету Андрій Павелко. Народні обранці невипадково обрали Херсонщину місцем проведення засідання, адже наш регіон зараз потребує пильної уваги з боку держави. Тут членів комісії зустрічали голова ХОДА Андрій Гордєєв, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, депутати. Про це повідомляє прес-служба Херсонської облради.
У цей день народні обранці відвідали комплексну дитячо-юнацьку спортивну школу. Там голова Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, президент Федерації футболу України Андрій Павелко вручив кубок жіночій команді «Восход» (Стара Маячка), яка перемогла у Чемпіонаті України в Першій лізі, і тим самим завоювала право брати участь у Вищій лізі наступного року. Крім того, гості завітали до Херсонського машинобудівного заводу та взяли участь в обговоренні перспектив розвитку аеропорту «Херсон».
Проте основну увагу гості звернули на питання лікування онкозахворювань в області. Народні депутати на власні очі переконались: створення Південного регіонального центру променевої терапії можливо лише на базі комунального закладу Херсонської обласної ради «Херсонський обласний онкологічний диспансер».
«Три питання, що наразі найбільше турбують Херсонщину: здоров’я, дороги, зрошення. Ми довго вивчали практику закордонних лікарень, запрошували фахівців провідних країн, у тому числі з Ізраїлю та Швеції, і всі вони одностайні: рак – виліковна хвороба. Більш того, на їхню думку, за 5 років світ взагалі подолає цей недуг. Проте ми маємо «включитися» у цю проблематику вже сьогодні. На обладнання необхідно більше 300 млн грн – й без допомоги держави нам не створити центр, де спасатимуть життя людей не тільки півдня України, а й з усієї держави. І ми використаємо всі можливості, аби позбавити Херсонщину такого захворювання як рак», – звернувся до членів Комітету Владислав Мангер.
Члени Комітету Верховної Ради України повністю підтримали питання щодо необхідності створення такого центру й висказали готовність вивчити інформацію детально.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: