Херсон °C

Бюджетний комітет сприятиме створенню «Південного Центру променевої терапії» на базі ХООД

Общество, Здоровье
0
13 липня на засіданні виїзної наради Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, яке відбулося в приміщенні Херсонського обласного онкологічного диспансеру, присутні серед інших нагальних питань обговорили і стан матеріально-технічної бази цього медичного закладу. Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.
Перед початком заходу головний лікар онкодиспансеру Ірина Сокур продемонструвала парламентарям кабінети рентгентерапії та бункери, в якому планують встановити лінійний прискорювач - надсучасне обладнання, яке вкрай необхідне для боротьби з раком.  
Оснащення онкоцентру високотехнологічним обладнанням дозволить створити на його базі «Південний Центр променевої терапії» і забезпечить надання спеціалізованої онкологічної допомоги (променевої терапії та променевої й радіонуклідної діагностики) населенню Херсонської, Миколаївської та Одеської областей за міжнародними стандартами.
Голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв зауважив: «Онкозахворювання – недуг, який, на жаль, має високі показники на Херсонщині. Сьогодні ви побачили вже готові приміщення, які потребують лише оснащення новітньою технікою. Вона дозволить рятувати життя, адже рак лікується. Впевнений, що ми зможемо зібратися, зробити бюджет участі в розвитку нашого онкодиспансеру і вже за рік лікувати не лише жителів Херсонщини, а й всіх українців».
Протягом останніх двох років Херсонська область за рівнем онкологічної захворюваності займає третє місце в Україні.  Майже 3,0% населення регіону знаходиться на обліку з діагнозом рак. Щороку близько 4500 мешканцям області встановлюється онкологічний діагноз, кожний другий з яких потребує проведення променевої терапії.
На необхідності оновлення матеріально-технічної бази акцентував увагу і директор Департаменту охорони здоров’я Херсонської обласної державної адміністрації Віктор Короленко: «Рак - це не вирок! З лінійним прискорювачем ми зможемо приймати 600 пацієнтів на день. Подібний апарат є лише у клінічній лікарні «Феофанія». На обладнання потрібно 304 млн, але з дохідною частиною обласного бюджету у 52 млн грн, це непосильна сума. Нам важлива підтримка зі сторони Комітету Верховної Ради України з питань бюджету».
Голова Комітету Андрій Павелко наприкінці зазначив: «Хотів би подякувати Андрію Гордєєву за втілення амбітних проектів, які реалізуються на Херсонщині. Сьогодні ми перейдемо до вирішення проблем онкодиспансеру. Хочу зазначити, що Комітет з питань бюджету буде підтримувати дане питання».

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: