Херсон °C

Ми розраховуємо на діалог влади і бізнесу на курортах області, - Андрій Гордєєв

Новости » Общество
0
Легалізація діяльності приватних підприємців та їх оподаткування – важливі складові місцевих бюджетів під час туристично-курортного сезону. Про це мова йшла на засіданні колегії Херсонської ОДА, в ході якої обговорювалося питання наповнення місцевих бюджетів області під час проведення туристично-курортного сезону.
«Дуже великий фінансовий ресурс із бюджету всіх рівнів був спрямований саме на покращення інфраструктури туристично-курортних районів Херсонщини – Скадовського, Голопристанського, Каланчацького та Генічеського, аби не втратити потенціал літнього морського курортного краю і залучити до відпочинку на Херсонщині якомога більше туристів. Саме тому важливо бути впевненими у легальності підприємницької діяльності на морських узбережжях області, завдяки яким наповнюються місцеві бюджети, сплачується туристичний збір», - одразу окреслив голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.
До роботи було залучено структурні підрозділи ОДА, територіальні управління ГУ ДФС у Херсонській області, ГУ Держпраці в Херсонській області, керівники районних державних адміністрацій та місцевого самоврядування. Так, Департаментом культури, туризму та курортів Херсонської ОДА затверджено та виконується графік виїздів членів робочої групи для здійснення обстежень місць масового відпочинку населення на узбережжях Чорного та Азовського морів у Голопристанському, Генічеському, Каланчацькому та Скадовському районах щодо відкриття та роботи розважальних закладів, об’єктів торгівлі, легалізації праці, забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів.
Під час обстежень рекреаційних зон члени робочої групи провели інформаційно-роз’яснювальну роботу із суб’єктами господарювання у закладах відпочинку щодо дотримання вимог чинного законодавства під час курортно-туристичного сезону в області. При виявленні порушень підприємцям надавались практичні рекомендації щодо їх усунення.
Заступник начальника Головного управління Держпраці у Херсонській області Володимир Бондарчук поінформував:
«Протягом 6 місяців 2018 року здійснено 360 рейдів. У 257 роботодавців виявлено 581 порушення законодавства про працю. На цих підставах прийнято 83 рішення про накладення фінансових санкцій за порушення законодавства про працю та винесено постанов на загальну суму 13 млн 534 тис грн. Позитивне вирішення питання створення посад інспекторів праці вкрай необхідне саме для органів місцевого самоврядування, оскільки надає можливість безпосередньо впливати на поповнення місцевих бюджетів шляхом контролю за своєчасною виплатою заробітної плати, додержанням мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізацією трудових відносин в районі».
У свою чергу, начальник Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим зазначив: «За перше півріччя поточного року забезпечено надходжень до місцевих бюджетів у сумі 1834,3 млн грн, що більше, ніж на 21 % перевищує показники за цей період минулого року. З травня поточного року Головним управлінням розпочато масово -роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на узбережжях Чорного та Азовського морів. В області виявлено 568 осіб, праця яких використовувалась без належного оформлення трудових відносин та сплати податків. Внаслідок вжитих заходів до бюджету надійшло 486,8 тис грн. До державної реєстрації залучено 393 фізичні особи, внаслідок чого сума сплачених податків склала 251 тис грн».
На 1 липня 2018 року видано 3873 ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. У порівнянні з минулим роком кількість виданих ліцензій збільшилась на 15 %. Найбільший ріст ліцензій пов'язаний з курортним сезоном. Так, протягом квітня - червня 2018 року видано 2779 ліцензій, у порівнянні з відповідним періодом минулого року видача ліцензій збільшилась на 15 %. Ігор Клим і Володимир Бондаренко, також звернули увагу на важливість злагодженої, систематичної роботи податкових агентів на місцях, які мають усі штрафні повноваження і краще знають ситуацію на підприємницькому ринку сільської чи селищної ради.
Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Балонь зауважив:
«Метою проведення такої роботи в туристично-курортних районах Херсонщини є максимальна легалізація господарсько-підприємницької діяльності задля ефективного наповнення місцевих бюджетів. Усім відомо, що для того, хто сумлінно сплачує податки, відкриті будь-які двері. Саме тому для нас важлива тісна комунікація усіх зацікавлених служб із представниками місцевого самоврядування та, за потреби, з правоохоронними органами».
Підсумовуючи обговорене під час засідання колегії, голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв сказав:
«Протягом червня ми разом з ДФС та територіальними підрозділами проводили роз’яснювальну роботу. В липні-серпні вже будемо проводити аналітичну роботу, рейдову з конкретними перевірками підприємців. Наша задача – легалізація праці і прозора виплата всіх податків. Цих коштів буде достатньо на розвиток рекреаційної зони, на освітлення вулиць, ремонт доріг тощо. Ми розраховуємо на нормальний діалог влади і бізнесу».

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: