Херсон °C

Підтримую концесію херсонського аеропорту – Путілов

Новости » Общество
0
На сесію херсонської облради виноситься питання щодо включення аеропорту «Херсон» у перелік об’єктів, на яких можлива концесія. Також підготовлено проект рішення про згоду на передачу аеропорту в концесію, яке передбачає створення комісії, яка готуватиме документи (положення, умови, договір). З приводу обговорюваних проектів рішень ми звернулися за коментарем до ініціатора відродження аеропорту у 2014 році, депутата Херсонської облради Андрія Путілова.
Я підтримую концесію, бо в будь-якому разі приватні інвестиції більш ефективні, ніж –державні. Це доводить досвід, – каже Андрій Путілов. – В реконструкцію аеропорту вкладено 142 млн грн з 2014 року. З них гроші облбюджета – 35 млн грн, 86 млн грн – гроші державного Фонду регіонального розвитку, також близько 20 млн грн – це кошти підприємства. Це були правильні кроки, бо ми підвищили капіталізацію підприємства, яке до цього оцінювалося за вартістю земельної ділянки. Зараз цей об’єкт потенційно цікавий для інвестора, бо ми маємо працююче підприємство, пасажиропотік, гарне стратегічне розташування.
На думку Путілова, під час підготовки документів під концесію треба залучити не тільки депутатів облради, а надати якомога ширшу рекламу, запросити навіть іноземних фахівців, щоб про перспективи концесії нашого аеропорту знав увесь світ. Максимальна прозорість та наявність незалежних експертів – це запорука успіху в реалізації такого проекту, це унеможливить якісь схеми та корупцію.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: