Херсон °C

До інтернів медичного факультету ХДУ будуть жорсткі вимоги, - О. Співаковський

Новости » Общество
0
Народний депутат Олександр Співаковський розповів про медичний факультет в Херсонському державному університеті. Нагадаємо, перший набір в ХДУ на цей факультет відбувається саме в цьогорічній вступній кампанії.
- Коли відрізали Крим, статистика показала що немає у нас медперсоналу, зараз є 1700 вакансій в галузі. Плюс безвіз - люди повиїжджали, сотнями причому, і працюють за кордоном. Ми самі опинилися в ситуації, коли є дефіцит кадрів. У прикордонній області має бути свій медичний факультет. В ректораті ми домовилися, що вся практична база буде виключно в поліклініках Херсона. Ставлення до наших інтернів буде максимально жорстким, це наша особлива вимога. Зараз маємо лабораторію хімію, мікробіології... І будемо абсолютно відкриті. Кожного року ми даватимемо звіт, брифінг по роботі факультету. Всі екзамени будуть відкритими для громадськості - я сам буду цього вимагати. Вся система має бути відкритою. Кадри нам треба якісні, а без відкритості ми цього не досягнемо. Ми маємо знайти потужного лікаря, який зміг би очолити факультет. Це питання довіри до нас, до нашого вишу, до наших спеціалістів.
Також нардеп повідомив про те, що сам користується послугами виключно херсонських лікарів:
- Я вважаю так, якщо ти народний депутат, то маєш користуватися всіма послугами – і медичними в тому числі, які є на території України. А не їхати для цього за кордон. Тоді у тебе є моральне право на щось впливати…

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: