Херсон °C

На хімічно небезпечному об’єкті відбулися показові навчання рятувальників

Новости » Общество
0
8 серпня на хімічно небезпечному об’єкті ТОВ «Данон Дніпро» у м.Херсоні відбулося показове спеціальне об’єктове навчання за темою: «Дії органів управління та сил цивільного захисту у разі  виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру». Відповідно до навчальної мети персонал мав оволодіти практичними навичками з організації і проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт з ліквідації наслідків аварійної ситуації техногенного характеру на об’єкті підвищеної небезпеки. Про це повідомляє ГУ ДСНС України в Херсонській області.
За тактичним задумом в результаті  розгерметизації вказівної колонки прямої дії лінійного ресиверу сталася аварійна ситуація з викидом аміаку у кількості 100 кг.  Спрацювала автоматизована система раннього виявлення витоку аміаку та оповіщення персоналу про надзвичайну ситуацію. У зв’язку із виникненням аварійної ситуації проводиться оповіщення керівництва Підприємства та аварійних служб. Потім оперативно збирається об’єктова комісія з питань надзвичайних ситуацій для прийняття рішення щодо проведення невідкладних робіт з ліквідації аварійної ситуації. До прибуття формувань цивільного захисту перекривається доступ до місця аварії за допомогою сигнальної стрічки. Як відомо, потрапляння значних об’ємів випарів аміаку у повітря здатні спричинити отруєння. Тому на об’єкті за умовами тренування виявився один потерпілий, якого транспортують з приміщення. Решта робітників за системою оповіщення евакуюються, скориставшись засобами індивідуального захисту та захисними халатами.

На хімічно небезпечному об’єкті відбулися показові навчання рятувальників

 

Першими до місця надзвичайної ситуації прибувають співробітники поліції, які перекривають рух транспорту по вул.Бериславське шосе і контролюють заїзд спецмашин до місця аварії. Потім -  машина швидкої допомоги, і медичні працівники надають допомогу потерпілому. У цей час заїжджають спецмашини комунальної аварійно-рятувальної служби, 10-ї і 20-ї ДПРЧ м.Херсона. Рятувальники прокладають рукавну лінію, подають воду і закінчують процес охолодження ємності та нейтралізації випарів аміаку. Аварійні служби ПАТ «Херсонгаз» та ПАТ «Херсонобленерго» проводять перевірку комунікацій газо,- та енергопостачання. Все відбувається злагоджено динамічно і швидко. Співробітники  Аварійно-рятувального загону провели заміри вмісту допустимої концентрації аміаку і робітники об’єкта повернулися на робочі місця.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: