Херсон °C

Павло Філіпчук: «Нащо Каховці те об’єднання, з такими вбогими селами?»

Новости » Общество
0
Сьогодні під час зустрічі з головами ОТГ, керівник Херсонського центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Сілюкова розповіла про процес формування громад в області.
- Всі знають, що існує перспективний план, за яким мають об’єднуватись громади Херсонщини. І план з деякими уточненнями прийняли на червневому засіданні сесії депутати обласної ради. Але зараз цей документ чомусь починають змінювати. Особливо дивує позиція деяких депутатів облради, щодо самого процесу об’єднання, - зазначила Оксана Сілюкова. – Наприклад, голова бюджетної комісії – Павло Філіпчук – з впевненістю заявив про те, що він та його колеги-однопартійці не голосуватимуть за те, аби прийняти відкорегований нами перспективний план формування громад. На думку Павла Філіпчука, наприклад, Каховка, не має об’єднуватися з селами, які вказані в проекті. Він особисто заявив: «Нащо Каховці те об’єднання, особливо з такими вбогими селами як Малокаховка чи Коробки?». Я таких заяв не розумію. Тим паче, що всі працювали над цим планом, і голова обласної ради, як і голова ОДА – підтримали наш проект рішення особисто.
Нагадаємо, нещодавно міський голова Каховки Андрій Дяченко заявляв про те, що процес переговорів в вказаними селами на заключній стадії. І каховчани готові об’єднатися – і з селом Коробки теж. В цьому році бажання об’єднатися виявили 5 громад Херсонщини, включаючи Каховську.
Наразі доля документа - Перспективного плану формування громад - ще вирішується, за словами Оксани Сілюкової. Однак у депутатів обласної ради не так багато часу для його остаточного прийняття - вже в вересні громади, які хочуть стати ОТГ, знатимуть дати виборів.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: