Херсон °C

Підприємці мають сплати 5 млн.грн. за експерименти з електроенергією

Новости » Общество
0
Не лише побутові споживачі області намагаються нечесними способами зекономити на рахунках за електроенергію, до подібних дій вдаються і власники підприємств та організацій. Від початку року енергетики виявили 166 фактів порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії юридичними особами на суму понад 5 мільйонів гривень. 
У рейтингу порушників серед юридичного сектору бронзу отримують одразу два райони: Каховський та Голопристанський. Фахівцями Товариства під час рейдових перевірок виявлено факти порушення Правил та складено по п’ять актів про порушення у обох районах. Сума нарахувань у кожному з районів становить понад 300 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба «Херсонобленерго.
На другому місці анти-рейтингу енергетиків знаходиться Генічеський район. Юридичні споживачі, порушуючи Правила, завдали шкоди на суму понад 600 тисяч гривень.
Лідером рейтингу передбачувано стає Херсон та Білозерський район. На території обслуговування енергетики склали близько 90 актів на юридичних споживачів. Результатом сумнівної економії стала фінансова відповідальність підприємців на суму майже 3,5 млн.грн.
Як би не намагалися винахідливі користувачі обвести навколо пальця енергетиків, фахівці знають усі методи зловмисників, ловлять нечесних абонентів на гарячому та притягають до відповідальності.
Енергетики нагадують споживачам електроенергії, що втручання в роботу приладів обліку чи використання електричної енергії поза обліком є порушенням Правил роздрібного ринку електричної енергії і кваліфікуються як «крадіжка».
За виявленими фактами розкрадання електричної енергії відкрито кримінальні провадження за що, згідно ст. 188-1 Кримінального кодексу України «Викрадення електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання», передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.
АТ «Херсонобленерго» щиро вдячне всім сумлінним споживачам електричної енергії.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: