Херсон °C

Херсонський факультет ОДУВС проводить табірний збір

Новости » Общество
0
15 серпня розпочався табірний збір з вчорашніми кандидатами на навчання до Херсонського факультету ОДУВС, які успішно склали цьогорічні вступні випробування та яких наказом ректора університету по особовому складу зараховано курсантами 1-го курсу. Про це йдеться на сайті ГО «Єдиний щит».
Після прибуття та розміщення в гуртожитку підрозділу курсанти пройшли медичний огляд, прослухали вступний інструктаж з питань охорони праці.
Перший день ще вчорашніх випускників школи розпочався з проведення ранкової зарядки – за дзвінкою командою чергового по курсу «Курс, підйом» курсанти організовано вперше прокинулися від сну в нових для них стінах спального приміщення навчального закладу, оперативно одяглися в однострій та вишикувалися на стройовому плацу.
Загальнофізичні вправи, які старанно виконувались всіма без винятку, а також крос у складі взводу забезпечили заряд бадьорості п’ятдесяти юнакам та дівчатам на весь день. Навчальне заняття з особовим складом курсу на тему «Порядок проведення ранкової фізичної зарядки» проведено завідувачем кафедри спеціальної фізичної та вогневої підготовки Вайдою Т.С. та безпосередньо помічниками керівника курсу.
Під час відкриття табірного збору першокурсники ознайомилися з керівництвом факультету та навчального курсу, а також з науково-педагогічним складом, який з перших днів допомагатиме їм успішно адаптуватися до специфічних умов навчання у відомчому ЗВО МВС України.
Т.в.о. декана Херсонського факультету Вайда Т.С. зазначив, що на практичних заняттях курсанти 1 курсу нового набору вивчатимуть основи фахової поліцейської підготовки, що стануть першою цеглиною у фундаменті їх подальшої загальноправової, вогневої, тактичної, психологічної, загальної та спеціальної фізичної підготовки. Ознайомлення із нормативними вимогами відомчих статутів сприятимуть набуттю вмінь та навичок із дотримання вимог безпеки праці та надання долікарської допомоги під час несення служби.
Також курсанти отримають поради й рекомендації досвідчених науково-педагогічних працівників щодо використання набутих знань під час подальшого навчання та проходження служби в підрозділах Національної поліції України. Ці знання та вміння сприятимуть формуванню у молодих поліцейських особистих якостей щодо впевнених дій в екстремальних ситуаціях в умовах підвищених фізичних і психологічних навантажень, вихованню психологічної стійкості та згуртованості, фізичному загартуванню та удосконаленню їхніх особистісних професійних якостей.
В другій половині дня з особовим складом 1-го курсу традиційно проведено первинний інструктаж із заходів безпеки при поводженні з вогнепальною зброєю. Також керівництвом курсу розпочата робота щодо виявлення серед перемінного особового складу здібностей до художньої самодіяльності, образотворчого мистецтва, спорту тощо, які курсанти вже в найближчому майбутньому зможуть продемонструвати при проведенні огляду-конкурсу художньої самодіяльності.
Невід’ємною частиною табірного збору є проведення з особовим складом занять зі стройової підготовки, завдяки чому формується злагодженість курсантського підрозділу, почуття колективізму, стройова виправка правоохоронця, що завжди відрізняє в кращий бік першокурсників нашого навчального закладу від їх шкільних товаришів, які вступили та навчаються у цивільних вишах. Результати цих тренувань незабаром зможуть побачити і батьки юнаків та дівчат під час святкування Дня знань та складання новобранцями Присяги працівника поліції на вірність українському народові.
Тож побажаємо першокурсникам успіхів у навчанні, достойно нести високе й почесне звання курсанта Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ впродовж всього життя.
Хай їм щастить на ниві правоохоронної діяльності.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: