Херсон °C

«Захистимо свій дім – захистимо Україну!», - Андрій Гордєєв

Новости » Общество
0
Саме під таким гаслом з 3 по 12 вересня на Херсонщині відбудуться наймасштабніші військові тактичні навчання 124-ої окремої бригади територіальної оборони. Про це повідомляє голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв у Фейсбук.
"В сучасних умовах ми маємо бути готові до захисту нашої держави від окупантів та агресорів! Тому участю в таких заходах кожний засвідчує готовність обороняти рідну землю, південний форпост нашої держави!
Командно-штабні навчання проводитимуться на території Білозерського (с. Кізомис, Микільське), Олешківського (с. Раденськ), Генічеського (с. Генічеська Гірка), Іванівського (с. Українське), Скадовського (м. Скадовськ) районів.
У них візьмуть участь близько 3,5 тисяч військовозобов’язаних віком до 60 років. Більшість складатимуть працівники органів державної влади, територіальних управлінь і місцевого самоврядування.
Такі заняття є надзвичайно важливими, адже проводяться з метою зміцнення обороноздатності області, забезпечення оперативного реагування на виклики та загрози національній безпеці, збереження спокою на території Херсонської області.
Вони дозволять на практиці, у реальному часі, провести оповіщення та збір приписного складу загонів оборони, сформувати військові підрозділи та згуртувати їх у ході спільного навчання на військовому полігоні, а також надати первинні знання із військової справи, необхідні для виконання завдань за призначенням.
Серед завдань військ територіальної оборони: охорона органів державної влади, місцевого самоврядування, важливих об’єктів та комунікацій, розгортання та несення служби на блокпостах, боротьба з диверсійно-розвідувальними силами супротивника, антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями та мародерами, підтримання безпеки та правопорядку на відповідній території (районі, місті), організація руху опору та (або) партизанських загонів – у разі, захоплення противником території відповідальності, ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру в мирний час
Варто зазначити, що у Херсонській області підготовка загонів територіальної оборони з числа жителів усіх районів під керівництвом оперативного командування «Південь» розпочалася у 2017 році. Цьогоріч, 9 вересня, ми відзначатимемо вже 2-у річницю таких заходів.
Навчання за програмою, яка була відпрацьована спільно із Генеральним штабом, вже пройшли 21 загін тер оборони. Від часу створення вже проведено більше 50 занять, підготовлено біля 5300 військовозобов’язаних, з них близько 300 офіцерів", -
повідомляє Андрій Гордєєв.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: