Херсон °C

До місцевих бюджетів області надійшло понад 3 млн. грн. орендної плати

Новости » Общество
0
Упродовж серпня нинішнього року з торгів, організованих Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області, було передано в оренду 6 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності на території 3 районів Херсонської області: Білозерського, Верхньорогачицького та Генічеського. Загальна площа землі склала майже 224 гектара. Про це повідомляє прес-служба управління.
Середня орендна ставка за результатами проведених торгів підвищилася до майже 29,2 % від нормативної грошової оцінки землі, а загальна сума річної орендної плати на 110,7 тис. грн перевищила стартовий розмір. У результаті вже за перший рік користування землею переможці торгів сплатили до місцевих бюджетів Херсонщини понад 370 тис. гривень. Угоди про оренду укладені на сім років.
В цілому за 8 місяців нинішнього року в Херсонській області було реалізовано права оренди на 55 земельних ділянок загальною площею близько 2,9 тис. га у 13 районах області: Білозерському (3), Великоолександрівському (6), Верхньорогачицькому (3), Генічеському (12), Голопристанському (1), Горностаївському (1), Іванівському (5), Каховському (6), Каланчацькому (1), Нововоронцовському (2), Новотроїцькому (4), Скадовському (5) і Олешківському (6).
Розмір орендної плати в середньому по Херсонській області за цей період зріс до 21,58% від нормативної грошової оцінки земельних ділянок, а до місцевих бюджетів регіону надійшло понад 3 млн грн орендної плати, що майже на 1,2 млн грн більше за стартовий розмір.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: