Херсон °C

Херсонців запрошують на кінопоказ «Літопис «Чорного Тюльпану»

Новости » Общество
0
14 вересня 2018 року за підтримки Херсонської обласної ради відбудеться кінопоказ документального фільму «Літопис «Чорного Тюльпану». Стрічка розповість історії пошуковців, які добровільно, в складі гуманітарної місії «Чорний Тюльпан», взяли на себе зобов’язання – шукати тіла загиблих воїнів в зоні АТО і повертати їх близьким. Про це повідомляє прес-служба Херсонської обласної ради.
Фільм знятий криворізькими журналістами ТРК «Рудана» і знімальною групою «Чорного Тюльпану», до складу якої увійшли: Вікторія Сімкіна (журналіст), Костянтин Сологуб (оператор), Сергій Ільченко (режисер монтажу), а також волонтерами.
Документальні кадри зафіксовані волонтерами-пошуковцями на лінії розмежування в 2014-2015 роках, запис спогадів відбувся в 2016 році, а монтаж здійснено в 2017 році. Фільм поєднує в собі відверті розповіді цивільних учасників АТО на сході України та їх відеоматеріали.
Автор ідеї фільму – Ярослав Жилкін, голова ВГО «Союз «Народна Пам’ять», керівник Гуманітарної місії «Чорний Тюльпан».
Кінопоказ відбудеться в комунальному закладі «Палац молоді та студентів» Херсонської обласної ради о 18:00. Тривалість фільму: 1 година 12 хвилин. Вхід вільний, крім осіб, які не досягли 18-річного віку.
Перед початком показу пройде зустріч з творцями стрічки – Вікторією Сімкіною та Костянтином Сологубом, а також з іншими пошуковцями місії.
Довідка. «Чорний тюльпан» – гуманітарна експедиція у рамках Гуманітарного проекту ЗСУ «Евакуація 200», що діяла з 3 вересня 2014 до 30 вересня 2016 року, проводила пошук, ексгумацію та вивезення загиблих українських військових в зоні АТО.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: