Херсон °C

Андрій Гордєєв розповів про «Таврійські горизонти» в Укрінформі

Новости » Общество
0
11 вересня в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» у Києві відбулася прес-конференція на тему: «Херсонський міжнародний економічний форум «Таврійські горизонти» презентує унікальні економічні проекти». Про це йдеться на сайті Херсонської ОДА.
Серед учасників заходу були: Андрій Гордєєв - голова Херсонської обласної державної адміністрації; Вадим Черниш - Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України; Михайло Тітарчук - заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України; Бері Рід — керівник проекту «децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE); Юрій Гусєв - радник Міністра інфраструктури України; Михайло Малков - міжнародний консультант регіонального офісу для Європи та центральної Азії продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).
На початку прес-конференції очільник Херсонщини Андрій Гордєєв наголосив, що у 2018 році ця важлива інвестиційна подія вперше проходитиме у Києві, 21 вересня, в КВЦ «Парковий» (вул. Паркова дорога, 16 а).
«Сьогодні є трансформація нашого Форуму з місцевого до такого, що проводиться у столиці. За мого керівництва він є вже третім. Ми очікуємо представників дипломатичного корпусу, інвесторів, які вже зайшли в регіон і тих, що тільки планують, а також експертів, які можуть дати свою оцінку інвестиційному клімату на Херсонщині», - поділився Андрій Гордєєв.
Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш відзначив, що Херсонщина обрала правильний напрям свого розвитку: «Головне – розвиток. І влада Херсонської області робить все, щоб не просто виживати за умови розриву зв’язків з АР Крим, а ще й робить великі успішні досягнення в розвитку. Будемо працювати з депутатами та органами державної виконавчої влади, щоб допомогти Херсонщині отримати додаткові імпульси для розвитку».
Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук подякував голові облдержадміністрації Андрію Гордєєву за активну роботу щодо покращення інвестиційного клімату в регіоні та побажав Херсонській області економічного зростання та стійкого розвитку.
Щодо специфіки цьогорічного Форуму, то «червоною ниткою» в ньому проходитиме сільськогосподарська переробка та туристичний бізнес. Буде презентовано 4 ділянки для інвестицій у прибережній смузі, а саме: компактні місця інвесторам для забудови з метою наблизити стандарти туризму на Херсонщині до рівня Туреччини або Єгипту.
Андрій Гордєєв торкнувся і теми аеропорту, адже в обласної влади є наміри зробити його південними воротами України. Тому під час Форуму буде презентовано 2 проекти концесії: Міжнародного аеропорту «Херсон» і ДП «Херсонський морський торгівельний порт».
«До кінця року ми очікуємо 125 тисяч пасажирів. Динаміка приросту пасажиропотоку наявна, але рівень розвитку туризму на Херсонщині сьогодні вимагає від нас широких інструментів для залучення інвестицій у розвиток інфраструктури», - повідомив очільник Херсонщини.
Крім Форуму присутніх на прес-конференції журналістів цікавила також екологічна ситуація на територіях, які знаходяться у зоні забруднення викидами із заводу «Титанові інвестиції», що в м. Армянськ, та можливості подачі води на Крим. На них очільник Херсонщини дав конкретну й вичерпну відповідь.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: