Херсон °C

У ХДАУ відбулась посвята першокурсників

Новости » Общество
0
17 вересня у Херсонському державному аграрному університеті відбулася посвята першокурсників у студенти. Понад 1000 вступників здобуватимуть освіту на 5-ти факультетах: агрономічному, біолого-технологічному, економічному, рибного господарства та природокористування, а також водного господарства, будівництва та землеустрою.
Про це йдеться на сайті Херсонської ОДА. 
З важливою подією першокурсників привітали почесні гості: голова Херсонської обласної державної адміністрації, голова Наглядової ради Херсонського державного аграрного університету Андрій Гордєєв, його заступник Андрій Балонь, представники влади міста, профільних департаментів і управлінь, підприємці та науковці.
Церемоніал посвяти традиційно відкрив ректор університету Юрій Кирилов. Він повідомив, що ХДАУ поліпшив свої позиції у рейтингах аграрних закладів вищої освіти України, а саме:  в рейтингу «Топ-200 Україна 2018» опинився на 98 місці, а серед аграрних вишів виборов 5 місце.
Зважаючи на це, голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв наголосив: «Першокурсники та їхні батьки обрали правильний навчальний заклад. Не зважаючи на те, що в аграрній області на випускників Аграрного університету завжди є попит, сьогодні тут відкривають ще нові спеціальності, не менш популярні та потрібні. Безперечно, Херсонський державний аграрний університет має бути вінцем аграрної освіти в області».
Крім того, очільник області Андрій Гордєєв нагородив грамотами студентів вишу за відмінне навчання, участь в університетських та обласних заходах, за старанність, наполегливість та вагомий особистий внесок у розвиток Херсонського державного аграрного університету:
Дітриха-Володимира Пасєчко– здобувача вищої освіти другого магістерського рівня біолого-технологічного факультету (стипендіата Президента України);
Тетяну Лобанову – здобувачку вищої освіти третього року навчання факультету водного господарства, будівництва та землеустрою (стипендіатку Верховної Ради України).
Також учасники заходу поклали квіти до Меморіальної стели, і вшанували пам'ять воїнів та викладачів, які загинули, захищаючи єдність, неподільність української держави.
Згодом на заході, презентуючи сільськогосподарську техніку, з’явилися і декани факультетів, які, використовуючи свій життєвий досвід та професійні навички,виховують в стінах університету справжніх фахівців. Вони урочисто передали студентам знамена факультетів та привітали з посвятою.
А далі: урочисте «Клянемось!» від першокурсників, спільне фото, і нова сторінка у житті кожного, хто вступив на перший курс аграрного університету - почалася.

У ХДАУ відбулась посвята першокурсників

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: