Херсон °C

Херсонському вищому училищу фізичної культури – 30!

Новости » Общество
0

Херсонському вищому училищу фізичної культури – 30!Про традиції, досвід, майстерність!

Зі спогадів старійшин, аксакалів тренерів з боротьби вільної , що зростили не одне покоління видатних спортсменів.

Одне з перших відділень, що існує з початку заснування у 1988 році Херсонського вищого училища фізичної культури Херсонської обласної ради було і є відділення боротьби вільної. Скільки отримано перемог, скільки разів борці училища прославляли Херсонщину на теренах Радянського Союзу, України та Міжнародних спортивних аренах!

Нам по праву є чим пишатися! Свій багаторічний досвід передав легенда вільної боротьби, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України, вчитель вищої кваліфікаційної категорії, майстер спорту СРСР з греко-римської боротьбиЛушніков Віктор Федорович. Саме він стояв біля витоків боротьби Херсонщини та створив міцний колектив учителів фізичної культури відділення. Заслужені тренери УкраїниІздебський Валерій Іванович– суддя міжнародної категорії,Савченко Валерій Миколайович– Майстер спорту СРСР, відмінник освіти України,Євонов Володимир Миколайович– головний тренер збірної України,Нам Олег Миколайович,Баіров Денис Анатолійович.

Результатом 30 – річної роботи педагогічного колективу відділення є видатні спортсмени, які прославляли й прославляють нашу Україну під час змагань різного рівня.

ЦеАсанов Ельдар- чемпіон Європи 1991 року серед юнаків в особистому та командному заліку, чемпіон світу серед юніорів, срібний призер чемпіонату Світу серед чоловіків;НечепуренкоОлексій- чемпіон Європи серед юніорів 1992 року;Звягін Олександр,Кучеренко Сергій,Дорда Роман– чемпіони СРСР;Темботов Анзор– срібний призер чемпіонату світу 1993 року серед юніорів;КодашовСергій– чемпіон Європи серед юнаків;ІщенкоІван- чемпіон світу та Європи серед юніорів;КушховМурадін- чемпіон світу та Європи, неодноразовий призер світу та Європи серед юнаків і юніорів тощо.

Перша дівчина, яка гідно представляла наше училище на світових аренах –Ребар Інна. Вона стала дворазовою чемпіонкою Європи, призеркою Кубку світу. Продовжили цю естафетуКремзер Олена- чемпіонка юнацьких олімпійських ігор 2014 року у Китаї, чемпіонка світу і Європи, неодноразова призерка чемпіонату світу та Європи серед дівчат і юніорок;Белінська Алла- призерка Чемпіонату світу та Європи серед юніорів;Пасічник Ірина– неодноразова призерка в особистому заліку, чемпіонка у командному заліку чемпіонатів Європи серед жінок 2017 року, неодноразова чемпіонка України 2017, 2018 років;Кулагіна Антоніна- чемпіонка Європи та світу серед кадетів 2018 року.

В Олімпійських іграх брали участьАсанов Ельдар,Іщенко Іван,Темботов Анзор,Комарова Олена.

Звання МСМК присвоєно 16 спортсменам відділення боротьби вільної, близько 200 спортсменам присвоєно звання МСУ.

Ми впевнені, що наступні покоління спортсменів будуть гідні своїх попередників.

Згадує Заслужений тренер України, Суддя міжнародної категоріїЛушніков Віктор Федорович: «Є у мене вихованецьНечипуренко Олексій, зараз вже МСМК з боротьби вільної. На одному з тренувань я дуже емоційно вимагав виконання елементу від хлопця.Олексій, закінчив схватку за своїм сценарієм, обернувся до мене і сказав –Вікторе Федоровичу, Ви заважаєте мені. І тоді я вперше зрозумів, що думку спортсмена, в деяких випадках, необхідно брати до уваги. Так само як необхідно розділяти тренувальні настанови для хлопців і для дівчат, оскільки дівчата більш емоційні і необдумано сказане слово може призвести до непередбачуваного результату. Так формується школа тренера.»

Заслужений тренер України, відмінник освіти УкраїниСавченко Валерій Миколайовичговорить про кожен свій набір вихованців, як про щось заповітне: «Кожен мій набір – це новий світ, в якому розвиваюсь і я, і вони. Щоразу для мене, як для тренера, відкриваються нові можливості в передачі досвіду. Це неосяжний світ становлення характеру, вчинків, рішення, здавалось би, безнадійних положень».

Джерело: http://vufk-kherson.com.ua/

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: