Херсон °C

«БібліоКемп лідерів читання» відбувся на Херсонщині

Новости » Общество
0
«БібліоКемп лідерів читання» відбувся на ХерсонщиніЗавершився І Всеукраїнський конкурс «Лідер читання», що із квітня проводився за ініціативи Національної бібліотеки України для дітей спеціалізованими бібліотеками України для дітей за сприянням Міністерства культури України, Української асоціації працівників бібліотек для дітей, Національної секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY.
Триденний «БібліоКемп лідерів читання», організований Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки з метою підбиття підсумків та нагородження переможців цього першого читацького змагання, яке в подальшому передбачається проводити щорічно, тривав з 25 по 27 вересня, а його проведення стало можливим завдяки підтримці Українського фонду культури.
25 вересня на сцені Херсонського академічного обласного театру ляльок відбулось урочисте нагородження лідерів читання з усієї України. Діти отримали дипломи і книжкові подарунки від Національної бібліотеки України для дітей та бібліотеки імені Дніпрової Чайки, а також щирі вітання від організаторів та почесних гостей свята: Алли Гордієнко, генерального директора Національної бібліотеки України для дітей, Президента Української асоціації працівників бібліотек для дітей та Національної секції Міжнародної ради з дитячої книги (IBBY), Василя Зеленчука, першого заступника голови Херсонської обласної ради, Ігоря Мазура, заступника директора Департаменту культури, туризму та курортів облдержадміністрації, Анни Бардашевської, директора Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. Нагороди переможцям вручали письменники  –  Ірина Мацко і Антон Санченко, Любов Відута і Анатолій Кичинський, Анатолій Марущак. Лідери читання 2018 року склали та відправили послання у майбутнє в "Капсулі часу"  – переможцям всеукраїнського читацького конкурсу наступного року.
Учасниками підсумкового заходу стали 30 чемпіонів читання – переможців обласних етапів конкурсу з усіх куточків України, а також найактивніших читачів Національної бібліотеки України для дітей та Херсонщини, і стільки ж бібліотечних працівників, що супроводжували юних книголюбів та брали участь у фахових дискусіях і обміні досвідом.
 

«БібліоКемп лідерів читання» відбувся на Херсонщині

 

26 вересня лідери читання  здійснили мандрівку заповідними куточками таврійського краю та місцями, пов’язаними з іменами видатних особистостей нашого краю, зокрема відвідали Біосферний заповідник «Асканія-Нова» ім. Ф. Е. Фальц-Фейна, меморіальні пам'ятки Миколи Куліша в Чаплинці; взяли участь у інтелектуально-спортивних козацьких розвагах на легендарній Олешківській Січі.
На завершення «БібліоКемпу» його організатори запросили найкращих читачів України на «Євроквест у бібліотечному форматі» та історико-літературний квест Херсонською фортецею, на майстер-клас «Птаха щастя» та, звичайно ж, на продовження спілкування з авторами улюблених книг – Любов'ю Відутою, Володимиром Арєнєвим, Антоном Санченком.
Бібліотечні працівники мали на «БібліоКемпі» власні професійні завдання. Вони взяли участь у подіумній дискусії «Трансформації дитячого читання», за участі науковців, бібліотекарів-практиків та письменників; у ситані «Дитяче читання: агенти впливу (школа+бібліотека+сім’я)»; презентували колегам власний досвід впровадження інноваційних практик заохочення дітей до читання.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: